Trezeguet fırtınası! Son 15 maçtaki performansı parmak ısırttı

Trabzonspor'un Mısırlı yıldızı Trezeguet, Afrika Kupası dönüşü yeniden geçtiği sol kanatta takımın hücum yükünü ve skor beklentilerini üstüne çekmeyi başardı. Bordo mavili forma ve milli takımda çıktığı son 15 maçta 12 gol atıp 3 asist yaptı.

Nwakaeme sonrası geldiği Trabzonspor'da zaman zaman eleştirilse de çalışmaktan, çabalamaktan ve insiyatif almaktan çekinmeyen bir yapıya bürünen Trezeguet, geçen sezonun en skorer isimleri arasında bulunuyordu. Bu sezon zaman zaman yaşadığı sakatlık sorunu nedeniyle daha az forma giymesinin ardından bir de Afrika Kupası macerası başlayınca Fırrtına, yıldız futbolcudan çok daha az faydalanma fırsatı yakalamıştı. Ancak Trezeguet, hem Abdullah Avcı'yı hem de milli takımdaki hocasını memnun etmeyi başardı. Oynadığı son 15 maçta 12 gol atıp 3 de asist yaptı.

trezeguet-gol-sevinci.jpg

'Gol sevincimin sebebi...'

Mısırlı futbolcu Trezeguet, attığı gollerin ardından yaptığı hareketi "Gol sevincimde o yaptığım hareketin anlamı, hem benim, hem takımın, hem de arkadaşlarım için olumsuz şeyler söyleyen insanlara cevap niteliğinde. Onlara konuşmayın, sadece susun ve izleyin demeye çalışıyorum" sözleri ile açıklamıştı.

Trezeguet gol sevinci

Trunuvadan mutsuz döndü

Afrika Uluslar Kupası'nı en çok müzesine götüren ülke konumunda bulunan Mısır'ın en önemli futbolcularından biri olan Trezeguet, Fildişi'nden son 16 turundan elenerek mutsuz döndü. Mozambik, Gana ve Yeşil Burun Adaları ile oynanılan tüm grup karşılaşmaları 2-2 sona ererken Kongo'ya penaltılarla elenen Mısır, herkesi şoke etti. Trezeguet söz konusu karşılaşmalarda 1 gol ve 2 asistlik performans gösterdi.

Trezeguet Pendikspor gol sevinci

6 maç sonra katıldı

Trezeguet bu sezon son olarak oynadığı Başakşehir maçının ardından Afrika Ululuslar Kupası için ülkesinin kadrosuna katıldı. 6 mücadelede bu sebeple yer almazken Türkiye Kupası'nda da Manisa FK'ya karşı sahaya çıkamadı. Beşiktaş derbisinde formasını sırtına geçiren 29 yaşındaki kanat oyuncusu, yine takımı adına hücumdaki en etkin isimler arasındaydı. Kaçırdığı gol pozisyonları olsa da çabasıyla takdir aldı. Ankara'da Gençlerbirliği deplasmanına çıkan Trabzonspor adına 1-1 devam eden maçı 105'inci dakikada attığı golle çeviren yıldız oyuncu, çeyrek finali de getirmiş oldu. Ligde Hatayspor ve Pendikspor'u da boş geçmeyerek birer kez fileleri havalandırdı.

Mahmoud Trezeguet

Son 15 karşılaşmada 12 gol ve 3 asist

Trabzonspor'da Abdülkadir Ömür'den boşalan 10 numarayı da alan Trezeguet'in son 15 maçlık performansı da parmak ısırtıyor. Bordo mavililerin Arap yıldızı, 12 kez rakip fileleri havalandırırken 3 de gol pası vermeyi başardı.

İşte Trezeguet'in son 15 maçı

  1. 16 Kasım Cibuti: 1 gol
  2. 19 Kasım Sierra Leone: 2 gol
  3. 27 Kasım Sivasspor: 1 gol ve 1 asist
  4. 3 Aralık Kayserispor:
  5. 10 Aralık Gaziantep FK: 2 gol
  6. 19 Aralık İstanbulspor: 1 gol
  7. 23 Aralık Başakşehir FK:
  8. 14 Ocak Mozambik:
  9. 18 Ocak Gana: 1 asist
  10. 22 Ocak Yeşil Burun Adaları: 1 gol ve 1 asist
  11. 28 Ocak Kongo DC:
  12. 4 Şubat Beşiktaş:
  13. 8 Şubat Gençlerbirliği: 1 gol
  14. 12 Şubat Hatayspor: 1 gol
  15. 18 Şubat Pendikspor: 1 gol

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri