Trabzonspor'dan flaş 2 hamle! Devler istiyor, Fırtına bastırıyor

Gelecek sezonun transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da iki isim ön plana çıktı. Ancak bordo mavililer bu süreçte yalnız değil. İşte detaylar...

Ligde ezeli rakibi Fenerbahçe karşısında aldığı 3-1'lik yenilginin yanı sıra oynadığı kötü futbolla da eleştirilerin hedefi haline gelen Trabzonspor bu akşam Karagümrük ile karşılaşacak. Bordo mavililer kendisi gibi Karadeniz ekibi olan yeşil beyazlılarla oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamlarken hedefi ise 3 puan olarak belirledi. Hırvat teknik adam Nenad Bjelcia da diğer yandan transfer çalışmalarına hız vererek alınmasını istediği oyuncuları belirleyip yönetime sunmayı sürdürüyor. Gündemin ilk 2 sırasındaki isimler de oldukça heyecanlandıracak futbolcular. Stoper ve santrfor mevkisine yapılacak transferlerde hata lüksü olmadıklarını bilen deneyimli teknik adam listesini soru işareti olmayan oyunculardan oluşturuyor.


Öncelikli mevkiler belli

Nenad Bjelica bu sezon sıkıntı yaşanan gol atma konusunda santrfor, yeme konusunda ise savunmaya iyi isimleri getirmek istiyor. Dinamik, mücadele eden ve yılmayan bir kimlik getirmek istediği takımda bu profile uygun futbolcuların kazandırılması konusunda ısrarcı olacak. Onlardan biri kendi ülkesi Hırvatistan'da diğeri ise Hollanda'da oynuyor.


İlk hedef Petkovic

Bu sezon Maxi Gomez ve Umut Bozok'tan beklediği katkıyı alamayan Trabzonspor'da skor Bakasetas ve Trezeguet üzerinden gerçekleşti. Ancak santrfor konusunda ısrarcı olan Hırvat teknik adam Uruguaylı golcünün gidişine sıcak bakıyor. Elde edilecek bonservis ile de yeni takviye yapılmasını istiyor. O isim de Bruno Petkovic oldu. Bu sezon çıktığı 41 maçta 14 gol ve 9 asistlik katkı yapan 28 yaşındaki golcü için daha önce beraber çalıştığı hocasından onay çıktı.


Bonservis pazarlığı var

Alınan rapor doğrultusunda başkent ekibi Dinamo Zagreb ile temasa geçen Trabzonspor, son yılı kalan yıldız isim için çok yüksek bir bonservis bedeli ödemek istemiyor. Diğer yandan kontratını uzatmayan deneyimli santrforun takımdan ayrılmaya sıcak bakması ve Bjelica ile yeniden yollarının kesişecek olması ibreyi Fırtına'ya doğru çeviriyor. İlerleyen günlerde pazarlığın daha da sıkılaşması bekleniyor.

Yeni hikayaye ihtiyacı var

Bruno Petkovic'in ayrılmak istemesindeki en büyük etken Hırvat liginin seviyesi. Neredeyse tek takım üzerinden ilerleyen turnuvada 2019'dan bu yana şampiyon olan Dinamo Zagreb için artık heyecanını yitirmiş olduğu dile getirilen Hırvat forvetin yeni bir kariyere yelken açmaya sıcak baktığı öğrenildi. Ayrıca daha fazla maaş kazanma ihtimali de bulunuyor. Son olarak kulübünün 1.2 milyon euroluk teklifini geri çevirdi.

Stopere sürpriz hamle

Bartra - Vitor Hugo ikilisinden bu sezon istediği verimi alamayan Trabzonspor'da yeni dönem için takviye düşünülüyor. Birçok isimi mercek altına alan bordo mavililerde listeye giren futbolculardan birinin Xavier Mbuyamba olduğu öne sürüldü. Bu sezon başında FC Volendam'a transfer olan ve performansıyla birçok takımın gözlemcilerini peşine takan 21 yaşındaki futbolcu bu yaz kulüpten ayrılabilir.

İki dünya devinde oynadı

Trabzonspor'un stoper adaylarından biri olan Xavier Mbuyamba, yetiştiği MVV Maastricht alt yapısı sonrasında Barcelona alt yapısına transfer oldu. Sonrasında ise Chelsea'ye imza attı. Bu sezon başında da doğduğu ülke Hollanda'ya geri döndü ve Volendam ile anlaşma sağladı. Çıktığı 31 maçta 5 gol atıp 1 de asist yaptı.

Trabzonspor'un rakipleri var

Şehre getirip imza attırmak istediği isimlerle temasını sürdüren Trabzonspor özellikle Xavier Mbuyamba konusunda tek kulüp konumunda değil. Kongo asıllı Hollandalı futbolcu için bugün ülkenin en yüksek tirajlı basın kuruluşlarından Voetbal International, Watford ve Celtic'in ilgisinin bulunduğunu yazdı. Yeşil beyazlıların elinde bulundurduğu Şampiyonlar Ligi kozu ve kendisinin benzetildiği van Dijk'ın İskoç ekibindeki geçmişi gücü zayıflatıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Trabzonspor'da 3 transfer bombası birden! 1'i imzada, 2'si yolda
Bruno Petkovic'in nişanlısı Iva Saric kimdir?

Spor Haberleri