Trabzonspor'da transfer operasyonu başlıyor! O isimlere veda edilecek...

Gelecek sezonun hazırlıklarına erkenden başlayan Trabzonspor'da takviye yapılması gereken mevkiler üzerinde duran Teknik Direktör Abdullah Avcı, oyuncuları da belirlemeyi sürdürüyor. Sene sonunda ise birçok oyuncunun ayrılması gündemde. İşte detaylar...

Nenad Bjelica ile başladığı sezona Abdullah Avcı sonrasında devam eden Trabzonspor, Avrupa kupaları hedefini tutturarak seneyi tamamlamak istiyor. Hafta sonunda Adana Demirspor'u evinde ağırlayacak Fırtına, diğer yandan da transfere odaklanmış durumda. Tecrübeli Teknik Direktör Abdullah Avcı, gelecek sene kendisiyle birlikte olmasını istemediği öğrencilerinin üstünü çizerken diğer yandan kiralıklar, kiralananlar ve sezon sonu kontratı bitecek oyuncular hakkında da kararlarını yönetime iletecek.

O isimlere veda edilecek

Trabzonspor'da bazı futbolculara yaz mevsiminde veda edilmesi bekleniyor. İlk olarak sezon başında kiralanan Filip Benkovic ve Berat Özdemir için gelecek sene konusunda insiyatif kullanılmaması yüksek ihtimal. Her ne kadar oynadığı maçlarda önemli bir performans gösterse de sürekli sakatlanması nedeniyle Hırvat stoper düşünülmüyor. Milli futbolcu ise istikrar yakalayamaması ve hazirandan ayından itibaren 1.5 milyon euro kazanacak olmasından dolayı tercih edilmemesi çok yüksek ihtimal. Ocak ayında ayrılmayan Enis Bardhi'nin ise yazın kendisini isteyen takımlardan birine gitmesi söz konusu. Ayrıca lisansı çıkarılmayan ve takım da bulunamayan Ognjen Bakic ile yapılan kontratın ikinci sezonuna girilecek. Bu nedenle aynı durum devam ederse sözleşmesi feshedilecek.

Yine gönderilebilirler

Bordo mavililerin sezon başında kiraladığı isimlerden Dimitrios Kourbelis, Tonio Teklic ve Maxi Gomez'in de takımda yer almaması gündemde. Abdullah Avcı'nın daha kaliteli isimler üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi. Lahtimi'nin bonservisinin Wydad tarafından alınacağı yönünde Fas basınında çok sayıda haber çıktı. Flavio ile masaya oturulmayacak. Kontratının bitecek olmasından dolayı serbest kalacak.

Talip bekleniyor

MLS kariyeri sonrasında Türkiye'ye gelen Taxiaarchis Fountas için talip bekleniyor. Bu sezon beklentilerin çok altında kalan Yunan futbolcu için eğer tatmin edici bir öneri ulaşırsa satışına izin verilecek. Daha önce listede bulunan Fernandez ise performansıyla birlikte Denswil'in partneri olmayı başarırken sezon sonuna kadar bu çizgide devam ederse takımda kalacak gibi görünüyor.

Teklif yapılacak

Yine sezon başında kiralanan isimlerden Ebere Paul Onuachu ve Mehmet Can Aydın için kulüpleri ile görüşmelere başlanacak. Southampton'dan indirim beklenirken diğer yandan kiralama formülü üzerinde de duruluyor. Genç sağ bek konusunda ise iyi bir indirim yapılırsa bonservisi alınabilir. Mehmet için Abdullah Avcı henüz kararını net olarak vermiş değil.

Pepe'nin maliyeti önemli

Arsenal'den ayrılıp Trabzonspor'a imza atan Nicolas Pepe'nin durumu da sezon sonun kadar takip edilecek. Eğer memnun kalınırsa görüşmelere başlanacak. Maaşı konusunda beklentileri yüksek olmazsa kontratı yenilenebilir. Ancak tecrübeli çalıştırıcı net ve kafası takımında olan, odaklanmış bir oyuncu istiyor. Bu şartlar karşılanırsa kalmasını isteyecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri