Trabzonspor'da kader haftası! Taraftar transfer bekliyor, tepki büyük

Geçen sezon yapılan transferlere rağmen başarı elde edemeyen ve kadrosuna kattığı oyuncularının bazılarını da sakatlığa kurban veren Trabzonspor'da beklenen hamleler halen yapılmadı. Taraftar yönetime tepkili. Kader haftası nasıl sonuçlanacak merak konusu

Şampiyonluk yaşanan sürecin ardından ivme yakalaması beklenen ancak bu beklentileri karşılayamayan Trabzonspor, geçen sezon transfer ettiği oyunculardan verim alma konusunda sıkıntı yaşamıştı. Ligi de istediği yerde bitiremeyen Fırtına'da özellikle sezon sonu sabırsızlıkla bekleniyordu. Transferde önemli hamlelerin yapılacağı müjdesini veren Başkan Ertuğrul Doğan, sadece Mislav Orsic sürecinde olumlu not aldı. Diğer hamleler ise beklentileri karşılayacak noktada olarak gözükmedi. Yeni transferlerin büyük bölümü de sakatlık geçirdiği için sezona başlamayabilir. Ancak en kilit nokta orta saha ve forvet için imzaların atılmaması, taraftarı isyan noktasına getirdi. Ayrıca haftaya da lig başlıyor. Bu da kader haftasını beraberinde getiriyor. 2. hafta Galatasaray ile oynanacak derbi sezonun geri kalanı ile ilgili fikir verebilir. Detaylar haberimizde yer alıyor.

Taraftar tepkili

Yarışa dahil olan ve şampiyonluk mücadelesi verecek bir Trabzonspor oluşturacaklarının sözünü her fırsatta deklare eden Başkan Ertuğrul Doğan'ın orta saha ve forvet transferi konusunda beklentileri karşılayamaması, taraftar nezdinde tepki ile karşılandı. Bordo mavililer, ya transfer ya istifa hashtagi ile Twitter'da gündem oluşturdu.

Transferler beklentilerin altında kaldı

Trabzonspor'da bugüne kadar yapılan transferlerin kalitesi de tartışılıyor. Sadece Mislav Orsic ayrı tutuluyor. Joaquin Fernandez, Filip Benkovic ve Dimitrios Kourbelis'in istenen tutkuyu ve oyun ritmini tutturamayacakları düşünülüyor. Tonio Teklic, Onuralp Çevikkan ve Mehmet Aydın gibi isimler ise gelecek adına önemli adımlar olduğu fakat şampiyonluk yarışında çok daha fazlasına ihtiyaç duyulduğu dile getiriliyor. Takımın AEK karşısındaki görüntüsü de vasata bile çıkamamıştı. Taraftarlar; "Transfer yaptıkça transfer gerekliliği doğuyor" diyor.

Kader haftası başladı

Gelecek hafta başlayacak Süper Lig'in ilk maçında Antalyaspor ile evinde karşılaşacak Trabzonspor, ikinci hafta ise Galatasaray derbisine çıkacak. İstanbul'daki karşılaşmada yeni transferleri ile sahada olmayı hedefleyen yönetim, çalışmalarını ve temaslarını hızlandırdı. Ancak şu ana kadar gelen haberler çok da iyi değil. Tochi'nin takımında kalacağını açıklaması, Zinckernagel'in Brugge'a transfer olması ve Petkovic'in İtalya'dan talibinin çıkması her şeyi altüst etti. Bu da her mevki ve oyuncu için yeni bir süreç anlamına geliyor.

Elde kaldılar

Trabzonspor'da kulüp bulması söylenen Djaniny ile Fode Koita henüz bir takımla anlaşmadı. Bu da kontenjan ve maaş problemini beraberinde getiriyor. İki oyuncunun yıllık ödemesi ise 3.1 milyon euro civarında. Özellikle Djaniny'nin Arap kulüpleri tarafından istendiği ve buraya gitmesi bekleniyordu ancak sonuç çıkmadı. Koita ise Gaziantep'e imza atacak aşamaya gelmesine rağmen sağlık kontrollerindeki sorun nedeniyle vazgeçildi. Bordo mavili kulüpten 1.5 milyon euro gibi hatrı sayılır bir ücret kazanan Gineli için taraftar her fırsatta eski yönetime tepki gösteriyor.

Önce Almanya şimdi İtalya

Nenad Bjelica'nın geldiği günden bu yana adını listesinin ilk sırasında tuttuğu Bruno Petkovic elden kaçabilir. Daha önce Almanya Bundesliga'dan talibi çıkan Hırvat golcü şimdi de daha önce oynadığı İtalya'dan isteniyor. Cagliari'nin ilgilendiği 28 yaşındaki forvetin Trabzonspor'a imza atma konusundaki süreçte yaşanacak gelişmeler merak konusu oldu. Şampiyonlar Ligi'nde Astana'yı da eleyen Zagreb'e "kararınızı çabuk verin" denildi.

Kampl iddiası

Başkan Ertuğrul Doğan'ın sürekli söylediği 32 yaşındaki orta saha transferi için Kevin Kampl'ın listeye dahil edildiği öne sürüldü. Kontratının son sezonuna giren Sloven oyuncuyu isteyen bordo mavililer, Sörloth'un satışıyla birlikte iyi ilişkiler kurulan RB Leipzig'İn kapısı çalınacak. Bugüne kadar 538 maça çıkıp 59 gol atan ve 106 asist yapan deneyimli futbolcu için bonservisi düşük tutulmaya çalışılıyor. Eğer anlaşma olursa kısa süre içerisinde Türkiye'ye gelecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Trabzonspor'da kritik günler! 8 Ağustos Salı son dakika transfer haberleri
7 Ağustos Pazartesi Trabzonspor son dakika transfer haberleri
Gaius Makouta kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı

Spor Haberleri