Trabzonspor'da 2 transfer bombası birden! Resmi görüşmeler başlıyor

Gelecek sezonun transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da temaslar hız kazandı. Bordo mavililer resmi görüşmelere başlamak adına iki yıldızın transferi konusunda seyahat gerçekleştirdi.

Dün akşam Spor Toto Süper Lig'in son haftasında konuk olduğu Başakşehir'e 3-1 mağlup olan Trabzonspor, sezonun bitmesiyle birlikte transfere hız kazandırdı. Gençlerle kurulu kadro ile rakibinin karşısına çıkan Nenad Bjelica'nın raporu doğrultusunda hareket eden yönetim, daha önce adları verilen isimlerle görüşmek için yurt dışı seyahati gerçekleştirdi. Gündemdeki isimler ise Bjelica'nın vatandaşları.


Hırvat futbolcu sinyali vermişti

Daha önce yaptığı basın toplantısında Hırvat futbolcuların transferi konusundaki soruyu cevaplayan deneyimli çalıştırıcı; "Oyuncu konusunda kulübümüzün stratejisine bakacağız. Bir görüşmemiz tabii ki olacak. Son yıllarda özellikle Hırvat futbolunun yükselişte olduğunu, Hırvat oyuncuların üst seviyelerde oynadığını görebilirsiniz. Tabii ki bunların içerisinde maliyetli oyuncular da var. Ancak ben oyuncu seçerken pasaportuna bakan birisi asla olmadım. Benim oyuncularda baktığım ve aradığım tek şart, futbol karakteri ve futbol mantalitesidir. Eğer futbol karakterleri, mantaliteleri bize uyuyorsa, Trabzonspor için sahada mücadele edecek ve her şeyini verebilecek bir oyuncuysa tabii ki takımımıza katılabilir. Bunun için Hırvat ya da başka bir milletten olması beni ilgilendirmez. Çünkü benim aradığım konu bu değil. İnsanların pasaportuna bakmam. Tabii ki Hırvat oyuncular da gelebilir ama benim önceliğim her zaman bu olacak." demişti.


Raporunu verdi

Sabah Spor'dan Yunus Emre Sel'in haberine göre gelecek sezon için iddialı bir kadro kurmak isteyen Trabzonspor'un listesine giren ilk isim yine Hırvat pasaportlu futbolcular oldu. Dinamo Zagreb'de oynayan Bruno Petkovic ve Southampton'ın kanat oyuncusu Orsic için temaslar hız kazandı. Bugün de bordo mavili kurmaylar Hırvatistan'a giderek resmi görüşmelerin startını verecek. Başkent temsilcisinin 4 milyon euro bonservis istediği Petkovic'e 1.5-2 milyon euro bandında bir ödeme yapılması hedefleniyor. Orsic için de menajeri ile görüşülerek talepleri dinlenecek. Göztepe formülünün de bulunduğu bir öneri getirilebileceği öne sürülüyor.

Açıklama yapmıştı

Önceki gün basın mensuplarının karşısına geçen Nenad Bjelica, Petkovic ve Orsic'in durumu hakkında ise "Geldiğim andan itibaren 25 Hırvat oyuncu Trabzonspor'a geliyor diye haber yapılmıştır. Bazılarının gelmesi imkansız, bazılarının transferi mümkün olabilir. Bahsettiğiniz isimlerin bazılarıyla Dinamo Zagreb'te çalıştım. Hırvatistan Milli Takımı'nda da oynuyorlar. Orsic 3. olan Hırvatistan'da oynadı ve gol attı. Petkovic de Brezilya'ya karşı oynanan maçta gol atmıştı. Eğer Trabzonspor'da görürsek elbette iyi bir katılım anlamına gelir. Bahsettiğim gibi şu an için birçok oyuncuyla görüşüyoruz. Bu oyuncuları aramıza katmak kolay olmayacak. En doğru oyuncuları bulmaya çalışıyoruz." açıklamasında bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Trabzonspor transferde bombaları arka arkaya patlatıyor! 3 imza ile bayramda şov var
Trabzonspor'da 3 transfer bombası birden! 1'i imzada, 2'si yolda
Trabzonspor'da Bruno Petkovic transferinde pürüz! Alternatifi belirlendi

Spor Haberleri