Trabzonspor'a dev stoper! Listeye giren son isim o oldu

Yeni sezonda savunma hattını sağlama almak isteyen Trabzonspor birçok stoperle temaslarına devam ediyor. Bordo mavililer aradığı isimlerden birini İtalya'da buldu.

Şampiyonluktan uzak geçirdiği sezonun ardından yeniden zirve mücadelesi vermek isteyen Trabzonspor'da transfer harekatı sürüyor. Vitor Hugo'nun ayrılması ve yüksek maaşı bulunan Marc Bartra'nın da olası ayrılığı halinde stoper ihtiyacı duyan Fırtına, arayışlarını sürdürüyor. bu kapsamda listeye giren son isim İtalya'dan oldu. Deneyimi ile ön plana çıkan yıldız futbolcu için girişimler başladı.

Alexander Djiku olmadı!

Trabzonspor'un listesindeki ilk isim 2019'dan bu yana Strasbourg forması giyen ve burada yıldızlaşan Alexander Djiku'ydu. Ganalı oyuncuyla gerçekleştirilen temaslara rağmen ikna süreci başarılı olmadı. Hatta daha önce adı Galatasaray ve Beşiktaş ile de anılan 28 yaşındaki futbolcu, Türkiye'ye sıcak bakmadığını dile getirdi. Kontratı sona eren başarılı stoper için herhangi bir bonservis ödenmeyecekti.

Hamsik onu önerdi

Kısa süre önce Trabzonspor'daki kariyerini sona erdirerek futbola veda eden ve emekli olan Marek Hamsik, stoper için gerçekleştirilen aramalar için kendi vatandaşını önerdi. Lech Poznan'da forma giyen ve kontratı biten Lubomir Satka için araştırmalar başladı. Ancak milli oyuncunun geçen sezonda aldığı süre kafa karıştırıyor.

Polonya'dan bir stoper daha

Nenad Bjelica'nın bir süre çalıştığı Polonya'dan iddialar gelmeye devam ediyor. Rakow'da forma giyen ve geride kalan sezonu şampiyon olarak tamamlayan Rakow'un stoperi Tomas Petrasek de önerilen isimler arasında bulunuyor. Ancak o da tıpkı Satka gibi az süre almasından dolayı geri planda tutuluyor.

Rayyan Baniya sürprizi

Trabzonspor'un listesine aldığı sürpriz isimlerden biri de Rayyan Baniya oldu. Benin asıllı 24 yaşındaki futbolcu annesinin Türk olmasından dolayı yerli kontenjanında kullanılabiliyor ve bu durumu lehine çevirmek isteyen Fırtına, bir süredir kırmızı siyahlılarla temas halinde. En büyük engel ise daha önce Napoli'den istenen 5 milyon euroluk bonservisin talep edilmesi.

Son isim Djidji

Fotomaç'ın haberine göre savunmasına deneyimi ile ön plana çıkacak bir ismi katmak isteyen Trabzonspor'da gündeme gelen son isim Torino ile kontratını henüz uzatmayan Koffi Djidji oldu. Fildişi Sahilleri asıllı Fransız oyuncunun menajerlik şirketi aynı zamanda Trezeguet'i de temsil ediyor ve bu durum koz olarak kullanılacak. Bordo beyazlılardan ayrılmasına kesin gözle bakılan 30 yaşındaki stoper için Hırvat teknik adam Ivan Juric kalmasını istediği yönünde görüş bildirmişti. Tecrübeli oyuncunun transferinin bitirilmesi için uğraş veriliyor.

Talipleri var

Trabzonspor'un gündemine gelen Koffi Djijdi'nin ikna edilmesi şu an için güç gibi gözüküyor. Olumlu haber alınana kadar belli bir süre geçebilir ve süreç uzayabilir. Çünkü daha önce forma giydiği Ligue 1'de Lyon kendisini istiyor. İtalya tecrübesi sonrasında Fransız devinin listesine giren yıldız oyuncu yeni bir kariyere sıcak bakabilir. Ayrıca eski takımı Nantes ile de temas halinde olduğu iddia ediliyor.

Koffi Djidji kimdir?

Tam adı Lévy Koffi Djidji olan Koffi Djidji, 30 Kasım 1992'de Fransa'nın Bagnolet kentinde doğdu. Futbola Nantes alt yapısında başladı. 7 senelik deneyimi sonrasında ilk yurt dışı deneyiminde Torino'ya geçici transferi gerçekleşti. 2019'da İtalyan ekibi bonservisini 3 milyon euroya satın aldı. Bir sezon da Crotone'de kiralık oynadı. 2021'den bu yana da bordo beyazlı ekibin formasını giyiyor. Kariyerinde 231 maça çıktı ve 3 gol attı. Güncel piyasa değeri 3 milyon eurodur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

TRABZONSPOR HABERİ: Transferde şaşırtan gelişme sonrası yeni harekat başladı!
Son dakika haberi: Trabzonspor'da stoper harekatı devam ediyor! İşte listedekiler

Spor Haberleri