Trabzonspor transferde geri sayıma geçti! İmzalar yakın, KAP'lar geliyor...

Yeni sezon hazırlıklarına Slovenya'nın Kranj kentinde devam eden Trabzonspor'da transfer çalışmaları da sürüyor. Bordo mavililer bir yandan göndermek istediği isimler içim adım atmak isterken diğer taraftan da bombaları patlatmaya hazırlanıyor.

Yeni sezonda şampiyonluk hedefi ile yola çıkan Trabzonspor, Trabzon'da başlayan hazırlık kampının ardından Slovenya'nın Kranj kentine gelerek burada çalışmalarını sürdürüyor. İlk maçında Hajduk Split'e 2-0 mağlup olan bordo mavililerde bir sonraki sınav ise MOL Fehervar'a karşı olacak. Milli oyuncuların da katılımı ile tam kadro çalışma imkanı bulan Nenad Bjelica, öğrencilerinin adeta pestilini çıkarıyor. Son idmanın ardından oyuncular 15 dakikalık dinlenme sonrasında otele gidebildi. Günde 2 saat üzerinden 2 antrenman planlayan Hırvat çalıştırıcı, fitness çalışmalarını bunlara dahil etmeyerek zorlu bir program hazırladı.

Transferde fırtına esiyor!

Trabzonspor yeni sezondaki hedeflerine ulaşabilmek adına çalışmalarını tüm hızı ile sürdürüyor. Yönetim, Nenad Bjelica'nın raporu doğrultusunda ilerlediği operasyonda yeni isimleri de kadrosuna katmaya oldukça yakın. Bunun için de bazı oyuncuların gönderilmesi gerekiyor.

Son transfer Benkovic

Sezona Dimitrios Kourbelis transferi ile başlayan Trabzonspor'da Yunan futbolcu yönetmin getirdiği bir isim olarak öne çıkmıştı. Nenad Bjelica da "Benden önce anlaşılmış ancak bundan çok mutluyum" ifadelerini kullanmıştı. 51 yaşındaki teknik adamın ilk hamleleri Orsic ve Fernandez olmuştu. Dün de vatandaşı Filip Benkovic kiralandı.

KAP'a bildirildi

Dün akşam saatlerinde Filip Benkovic'in sağlık kontrolü ve tanıtım prosedürlerini tamamlayan Trabzonspor, transferi Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığı ile duyurdu. Buna göre Hırvat stoper 1 seneliğine kiralandı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Profesyonel futbolcu Filip Benkovic'in, 2023-24 futbol sezonu sonuna kadar satın alma opsiyonlu olarak kiralanması konusunda anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmaya göre, Udinese'ye, kiralama bedeli olarak 500.000.-EUR ödeme yapılacaktır. Satın alma opsiyonunun Kulübümüz tarafından kullanılması halinde, sözleşme fesih bedeli olarak 4 (Dört) taksit halinde 2.500.000.-EUR ödeme yapılacaktır. Satın alma opsiyonu kullanıldıktan sonra futbolcunun bir başka kulübe transfer olması durumunda elde edilecek transfer bedelinin, işbu anlaşma dolayısıyla söz konusu kulübe ödenen/ödenecek bedeller düşüldükten sonra kalan kısmının, %10'u ödenecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla."

Maaşı belli oldu

Bu yazın ikinci Hırvat transferi olan Filip Benkovic'in Trabzonspor'dan kazanacağı ücret açıklandı. KAP'a yapılan açıklamada "Profesyonel futbolcu Filip Benkovic ile aşağıdaki şekilde anlaşma sağlanmıştır. 2023-24 futbol sezonu kiralama dönemi için 1.100.000.-EUR garanti ücret ödenecektir. Opsiyon hakkının Kulübümüz tarafından kullanılması halinde; futbolcu ile olan sözleşme 2+1 yıl olarak gerçekleşecektir.

Buna göre; Futbolcuya,

2024-25 sezonu için 1.200.000.-EUR,

2025-26 sezonu için 1.300.000.-EUR,

2026-27 opsiyon sezonu için 1.300.000.-EUR garanti ücret ödenecektir.


Kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla." ifadeleri kullanıldı.

Zinckernagel listede

Nenad Bjelica'nın en çok istediği isimlerden biri olan Philip Zinckernagel'in transferinde sürecin nasıl biteceği merak konusu. Danimarkalı futbolcuya Belçika'dan da teklifler var ve kulübü Olympiakos bu kamp döneminde kendisini görmek istiyor. Ayrıca Trabzonspor'un iki oyuncusu Bartra ve Gomez de Yunan ekibinin listesinde. Transferde sıcak gelişmeler yaşanırken takas her ne kadar Başkan Ertuğrul Doğan tarafından olumlu karşılanmasa da gerçekleşebilir. Özellikle Gomez'in takasla gitmesi muhtemel gibi gözüküyor.

Krychowiak sürprizi

Deneyimli oyuncu kontenjanını önemli bir isimle kullanmak isteyen Trabzonspor, son olarak Suudi Arabistan'da Al Shabab FC forması giyen Grzegorz Krychowiak'ın peşine düştü. Polonyalı futbolcu istikrarlı görüntüsünün yanı sıra birden fazla mevkide oynaması nedeniyle de ön plana çıkıyor.

Petkovic'ten kötü haber

Bu yazın en çok konuşulan ismi elbette Bruno Petkovic. 28 yaşındaki futbolcunun transferini bitirmeyi hedefleyen Trabzonspor'a kötü haber geldi. Hırvat basını, golcü oyuncunun Şampiyonlar Ligi ön elemeleri sona ermeden gönderilmeyeceğini savundu. "Türkler biraz daha bekleyecek" manşeti atan Hırvatlar, Igor Biscan'ın eleme geçilmeden ayrılık yaşanmasını istemediğini ifade etti.

Andrea Belotti sürprizi

Forvet konusunda arayışlarını sürdüren Trabzonspor'da gündeme Andrea Belotti geldi. Menajerler, İtalyan golcüyü takıma getirebileceklerini söyleyerek bordo mavililere sundu. Ancak golcü oyuncunun maaşından feragat etmesi veya Fırtına'nın mali şartlarının çok üstüne çıkması gerekiyor. 29 yaşındaki forvet geçen sezon 46 maçta 4 gol atıp 2 de asist yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Trabzonspor o isimle yollarını ayırdı

Spor Haberleri