Taxiarchis Fountas kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı?

Trabzonspor'un yeni transeri olması beklenen Taxiarchis Fountas, günün en çok isimleri arasında yer aldı. Peki, Taxiarchis Fountas kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Yeni sezon öncesinde yaptığı transferlere rağmen birçok mevkide eksiklikleri göze çarpan Trabzonspor, kadrosunu güçlendirmeyi sürdürüyor. Bordo mavililer, Nenad Bjelica'nın raporu doğrultusunda harekete geçtiği yıldız bir ismi daha KAP'a bildirmek amacında. Gözler yapılacak bildirime çevrildi. Serbest statüde bulunan Taxiarchis Fountas eğer bir aksilik yaşanmazsa Karadeniz ekibine resmen imza atacak. Taraftarlar da oyuncu hakkında araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Taxiarchis Fountas kimdir, kaç yaşında ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Taxiarchis Fountas kimdir?

Yunan vatandaşı olan Taxiarchis Fountas, 4 Eylül 1995 tarihinde Yunanistan'ın batı bölgesinde bulunan Misolonki şehrinde doğmuştur. Şu anda serbest statüdeki profesyonel futbolcudur. Yunanistan Milli Takımı'nda forma giymiş, forvet, 10 numara ve sol kanat oyuncusudur.



Taxiarchis Fountas nereli?

Trabzonspor'un transfer listesinde yer alan ve anlaşma imzalamasına kesin gözle bakılan Taxiarchis Fountas, Yunandır. Yunanistan kimliği ve pasaportu taşımaktadır.

Taxiarchis Fountas kaç yaşında?

Nenad Bjelica'nın raporu doğrultusunda hareket eden bordo mavililerin yeni transferi olmasına çok az bir süre kalan Taxiarchis Fountas, 4 Eylül 1995 tarihinde doğmuştur. Şu an günümüzde 27 yaşındadır.

Taxiarchis Fountas'ın boyu ve kilosu kaç?

Karadeniz ekibiyle sözleşme imzalayacağı açıklandıktan sonra hakkında birçok soru sorulan Fountas'ın boyu ve kilosu da merak konusu haline geldi. Yunan futbolcu 1.70 metre boyundadır. Kilosu ise bilinmemektedir.



Taxiarchis Fountas hangi takımlarda oynadı?

Futbol hayatına Acheloos Neochoriou'da başlayan Taxiarchis Fountas, sonrasında ülkenin en önemli takımlarından biri olan AEK Atina'ya transfer oldu. 2013 yılında Avsuturya temsilcisi RB Salzburg'a imza attı. Burada önce Grödig'e ardından Panionios ve Asteras Tripoli'ye kiralandı. 2017 senesinde ise serbest bırakıldı. Bir sonraki durağı Almanya oldu. Alt liglerde oynadıktan sonra Avusturya'ya geri döndü ve SKN St. Pölten ile anlaşma sağladı. 2019'da da yine en önemli takımlardan biri olan Rapid Wien'e imza attı. Son durağı ise DC United oldu. Transferi 364 bin euro karşılığında gerçekleşti.

SezonEski KulübüYeni Kulübü
23/24D.C. UnitedKulüpsüz
21/22Rapid WienD.C. United
19/20SKN St. PöltenRapid Wien
18/19Sonnenhof-Gr.SKN St. Pölten
17/18RB SalzburgSonnenhof-Gr.
17/18RB SalzburgKulüpsüz
16/17PanioniosRB Salzburg
16/17RB SalzburgPanionios
15/16Asteras TripoliRB Salzburg
15/16RB SalzburgAsteras Tripoli
14/15PanioniosRB Salzburg
14/15RB SalzburgPanionios
13/14GrödigRB Salzburg
13/14RB SalzburgGrödig
13/14AEK AtinaRB Salzburg
11/12Ach. NeochoriouAEK Atina


Taxiarchis Fountas ve ırkçılık

Trabzonspor'un serbest statüden kadrosuna katacağı Taxiarchis Fountas'ın DC United ile olan kontratı, iddiaya göre ırkçı bir söylemin ardından feshedildi. Daha önce de aynı bir durumla karşılaşılan ancak o dönem ispat edilemediği için ceza almadığı konusunda Amerika basınında haberler çıkan 27 yaşındaki için kulüpten şu açıklama yapıldı; "DC United ve forvet Taxi Fountas, sözleşmesini derhal geçerli olmak üzere karşılıklı olarak feshetmeyi kabul etti. Fountas, ligin başka bir oyuncuya karşı yasaklı ve ayrımcı bir dil kullandığına dair inandırıcı iddiaların ardından 21 Temmuz'da MLS tarafından idari izne ayrıldı.

Sporumuzda ve dünyamızda ırkçılık, homofobi, kadın düşmanlığı veya ayrımcılığın hiçbir türüne yer yoktur ve DC United bu nitelikteki hiçbir davranışa müsamaha göstermez."

Taxiarchis Fountas ve özel hayatı

Kısa sürede İstanbul'a gelerek sözleşme imzalaması beklenen Taxiarchis Fountas, evlidir. Eşi Marina Salpiggidou Fountas'tır. 1 erkek çocuk babasıdır.

Taxiarchis Fountas'ın Trabzonsporlu Yunan futbolcularla geçmişi

Trabzonspor'daki 4'üncü Yunan oyuncu olarak forma giyecek Fountas, daha önce Bakasetas, Kourbelis ve Siopis ile beraber de oynadı.

Siopis ile oynadığı maçların sayısı: 48
Bakasetas ile oynadığı maçların sayısı: 23
Kourbelis ile oynadığı maçların sayısı: 21

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Berfu Baysan kimdir, kaç yaşında, nereli ve Instagram hesabı
Beşiktaş sezona 3 puanla başladı
TOFAŞ yeni sezon hazırlıklarına başladı

Spor Haberleri