Süper Lig'de İstanbul derbisi: Kasımpaşa - Başakşehir

Trendyol Süper Lig'de gün İstanbul'da devam ediyor. Şehrin temsilcilerinden ikisi karşı karşıya gelecek. Kasımpaşa ile Başakşehir kozlarını paylaşacak.

Bugün Pendik'te başlayan Süper Lig'in 16'ıncı haftasındaki erteleme maçları İstanbul'da devam ediyor. Beşiktaş'ı Nuno da Costa'nın hat-trick yaparak yıldızlaştığı karşılaşmada deplasmanda deviren Kasımpaşa, son 6 mücadelesinde sadece 1 kez yenilen Başakşehir'i ağırlıyor. İki takımın kıran kırana mücadelesine sahne olacak zorlu randevudan çıkacak sonuç orta sıraları ve hatta Avrupa kupaları potasını yakından etkileyebilir. İşte güne dair detaylar...

Kasımpaşa - Başakşehir maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Bugün Kasımpaşa ile Başakşehir arasında oynanacak olan Kasımpaşa Başakşehir maçı saat 20.00'de başlayacak. Kritik sınav Bein Sports 2 ve TOD TV'den canlı yayınlanacak.

Kasımpaşa - Başakşehir maçı öncesi son durum

İki güçlü ekibin karşı karşıya geleceği maç öncesi ev sahibi Kasımpaşa 18 haftada topladığı 26 puanla 8'inci sırada. Konuk takım Başakşehir ise 20 puanla 13'üncü basamakta bulunuyor.

Kasımpaşa - Başakşehir maçı öncesi istatistikler

  • İstanbul Başakşehir ile oynadığı son beş Süper Lig maçını kaybeden Kasımpaşa'nın, devam eden daha uzun bir mağlubiyet serisi yaşadığı tek rakibi Fenerbahçe (7M).
  • Kasımpaşa'ya konuk olduğu son üç Süper Lig maçını kazanan İstanbul Başakşehir, bu rekabet tarihindeki en uzun deplasman galibiyet serisini egale etmek için sahaya çıkıyor (Ağustos 2009-Ocak 2015).
  • İstanbul takımlarıyla oynadığı son beş Süper Lig maçının üçünü kazanan Kasımpaşa (2M), daha önceki 27 karşılaşmalık süreçte aldığı galibiyet sayısını yakalayabilir (4G 5B 18M).
  • İstanbul takımlarına konuk olduğu son beş Süper Lig maçının dördünü gol atamadan kaybeden İstanbul Başakşehir, diğer karşılaşmayı bu sezon gol yemeden kazandı (2-0 vs İstanbulspor).
  • Süper Lig'de oynadığı son 15 iç saha maçında üst üste iki kez aynı sonucu almayan (7G 3B 5M) ve son karşılaşmada Çaykur Rizespor ile 2-2 berabere kalan Kasımpaşa, seyircisi önünde Ekim-Kasım 2020'den bu yana üst üste iki mücadeleden beraberlikle ayrılmıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri