Sabrın sonu selamet! Beşiktaş ilk transferini KAP'a bildiriyor... Transfer bombası patlıyor

Yeni sezonda henüz yıldız transferi gerçekleştiremeyen Beşiktaş, ilk hamlesini gerçekleştirmek üzere. Siyah beyazlılar savunmasına yapacağı takviye için KAP bildirimine hazırlanıyor. Detaylar haberimizde.

Hazırlıklarını Almanya'da sürdüren Beşiktaş, dün akşam saatlerinde Mezökövesd Zsory ile oynadığı hazırlık karşılaşmasını 4-0 kazandı. Avusturya Futbol Federasyonu’ndan Christopher Jager'in yönettiği mücadelede siyah beyazlı ekibin golleri Aboubakar, Muleka (2) ve Semih Kılıçsoy'dan geldi. Sahaya Mert Günok, Rosier, Necip Uysal, Colley, Masuaku, Salih Uçan, Demir Ege Tıknaz, Gedson Fernandes, Ghezzal, Muleka ve Aboubakar 11'i ile çıkan Kartal'da ortaya koyulan performans takdir topladı.

Gözler transferde

Bu sezon Şenol Güneş'in istediği isimleri alma konusunda kararlı olan yönetim, birçok oyuncuyla temasa geçti ancak beklenen gelişmeler bir türlü olamadı. Nihayete kavuşturulamayan süreçler zaman zaman sinirlerin gerilmesine ve tepki göstermesine sebep verdi. Ancak Başkan Ahmet Nur Çebi ve ekibi artık şeytanın bacağını kırarak ilk bombayı patlatmaya hazırlanıyor.

Kuzyaev Fransa'yı seçti

Beşiktaş'ın yeni sezondaki ilk hamlesi Daler Kuzyaev olacaktı. Rus futbolcuyla yapılan görüşmelerde mesafe kat edilse de finalde istenilen yanıt alınamadı. Deneyimli orta saha oyuncusu kararını Fransa'dan yana verdi ve kariyerini burada sürdüreceğini iletti.

Redmond şoku

Geçen sezonu Beşiktaş'ta kiralık geçiren ve aynı zamanda kontratını tamamlayarak boşa çıkan Nathan Redmond için de girişimler sonuçsuz kaldı. Jamaika asıllı yıldız ailesinin ve yeni doğum yapan eşinin isteğini geri çevirmeyerek ülkesinde kalma kararı alarak Burnley ile anlaştı. Ayrıca Beşiktaşlı taraftarlara da mesaj gönderip; "Benim ve ailem için oraya geri dönmeyecek ve siyah-beyazlı formayı giymeyecek olmak zor bir karar. Ancak orada sizlerle geçirdiğim sezon ve birlikte oluşturduğumuz özel anılar için sizlere şükran duyacağım. Gelecekte her zaman takımı takip ediyor olacağım. Beşiktaş'a bundan sonrası için şansların en güzelini diliyorum. Bu veda değil, bu bir 'görüşmek üzere'… Sonsuz sevgilerimle" ifadelerini kullandı.

Tarihi çalım

Beşiktaş'ın bu sezonki en önemli transfer hedeflerinden biri Dusan Tadic'ti. Sırp futbolcu ile görüşen Beşiktaş yine Kuzyaev'deki gibi belli bir mesafe kat etmeyi başardı ancak sonunu getiremedi. Bu kez rakip Fenerbahçe'ydi. Gece yarısı operasyonu ile 34 yaşındaki kanat oyun kurucu yıldız İstanbul'a geldi ve 2 yıllık kontrat imzaladı. Bu durum taraftarların da tepksiine yol açtı.

Halil'de de istenmeyen son

Tadic gibi sonunda hüsran olan ve ezeli rakip çalımı ile tamamlanan bir diğer transfer de Halil Dervişoğlu'ydu. Hollanda'da yetişen ve bonservisi Brentford'da bulunan 23 yaşındaki milli futbolcu, kararını eski takımına dönmekten yana kullandı ve Galatasaray'a imza attı.

İlk transfer geliyor

Stoper tandemini güçlendirmek adına çalışan ve Saiss'in olası ayrılığının ardından sorun yaşamak istemeyen Beşiktaş'ın tercihi Lyanco oldu. Daha önce Botafogo, Sao Paulo, Torino ve Bologna formaları giyen sambacı son olarak Southampton'da oynuyordu. Anlaşma sağlanan sambacının kulübüyle anlaşmaya varıldı. Artık KAP açıklaması bekleniyor.

5 milyon euroya bitti

Bir süredir Lyanco'nun kulübü Southampton ile görüşen Beşiktaş, başlayan müzakerelerde İngiliz ekibine 4 milyon euro ve taksitli ödeme seçeneği sunmuştu. Ancak kırmızı beyazlılar bu öneriyi reddederek 5 milyon euro istedi. Yönetim de ilk etapta vermese de transfer sezonunun daha da alevlenmesinden çekinerek teklifi kabul etti ve el sıkışıldı. Soto'da 48 karşılaşmaya çıkan 26 yaşındaki futbolcu 1 gol ve 2 asistlik katkı sağladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Beşiktaş'tan transferde flaş hamle! Gedson taktiği ile teklif yapıldı
Mauro Icardi Galatasaray'a ne zaman imza atacak? Yıldız forvetin geliş tarihi belli oldu

Spor Haberleri