Rıza Kayaalp olimpiyat kadrosundan neden çıkarıldı?

Milli güreşçi Rıza Kayaalp'in olimpiyat kadrosundan çıkarıldığı haberleri gündeme bomba gibi düştü. Peki Rıza Kayaalp kadrodan neden çıkarıldı? İşte merak edilen detaylar...

Milli güreşçi Rıza Kayaalp yasaklı madde kullandığının tespit edilmesi sebebiyle 2024 Paris Olimpiyatları kadrosundan çıkarıldı. Paris'te Kayaalp'in yerine Hamza Bakır'ın güreşeceği öğrenildi.


Rıza Kayaalp olimpiyatlara neden katılamadığını açıkladı

Sosyal medya hesabından duruma ilişkin açıklama yapan Kayaalp, kadro dışı kalmasının sebebinin spor hekimi gözetiminde kullandığı bir ilaçtan kaynaklandığını vurguladı.

Konuyla ilgili hukuki süreç başlattığını da belirten Kayaalp, "Kariyerim boyunca hayatımın her alanında gerekli tüm dikkat ve özeni gösterdim. Gerek aldığım besinlerde gerekse kullandığım ağrı kesici gibi ilaçlarda bile uzmanlarımdan onay almadan hareket etmedim. Spor camiasında da bütün bu detaycılığım fazlasıyla bilinir. Bahsetmiş olduğum şikayetlerime yönelik tedavi sürecimde bana yazılan reçeteyi spor hekimime yazılı ve sözlü şekilde danışarak spor kariyerimin verdiği profesyonel bilinçle tedavi sürecine başladım. Hukuk mücadelemize başladık.Spor hekimimin onayıyla başlanan bu tedavi sürecinde tarafıma uygulanan yanlış tedavi sonucunda Dünya Güreş Birliği (UWW) yetkilileri tarafından spor müsabakalarına katılmam tedbiren geçici olarak askıya alındı. Temiz spor kariyerimin maruz kaldığı bu mağduriyet için hukuk mücadelemize başlamış bulunmaktayız" ifadelerini kullandı.


ASKİ Spor Kulübü Başkanı Arslan'dan da açıklama geldi

Rıza Kayaalp'in kariyerinin başlarında transfer olduğu ve Olimpiyat Şampiyonu olan Mehmet Akif Pirim’in gözetiminde hem sporda hem de eğitim alanında kendini hızla geliştirdiği Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan sosyal medya hesabından konuya dair bir açıklama yaptı.

"Rıza Kayaalp bu ülkenin gurur meselesidir" ifadesiyle başlayan paylaşımında başkan Arslan şu ifadeleri kullandı :

"Uluslararası arenada defalarca şanlı bayrağımızı göndere çektiren ve İstiklal Marşı'mızı tüm dünyaya ezberleten, ABB ASKİ Spor'un sporcusu Rıza Kayaalp üzerinden özellikle sosyal medyada oynanan yalan ve asılsız iddialara asla izin vermeyeceğiz. Rıza Kayaalp, olimpiyat oyunlarında 3, dünya şampiyonalarında 10 ve Avrupa şampiyonalarında 14 kez madalya kazanarak ulaşılması güç bir rekora imza atmıştır. Dünya güreşi için bu denli önemli ve profesyonel bir ismin, bilerek ve isteyerek yasaklı madde kullandığını düşünmek en hafif haliyle ahmaklıktı"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Fenerbahçe Beko’da bir ayrılık daha!
Fenerbahçe’den iç transfer şov! Vargas da yuvada kaldı…
Mourinho’nun "Birçok oyuncu Türkiye'ye gelmek istemiyor" sözlerine Fenerbahçe’den açıklama!

Spor Haberleri