Prens Adaları Yüzme Şampiyonası başladı

Türkiye Yüzme Federasyonu sponsorluğunda düzenlenen 37'ncisi Uluslararası Prens Adaları Yüzme Şampiyonası başladı.

Rositsa Georgieva anısına Kınalıada Su Sporları Kulübü Başar Acarlı Tesisleri'nde yapılan şampiyonaya yaklaşık 500 yüzücü katıldı. Şampiyona 26 Temmuz Cuma günü saat 19.00'daki ödül töreninin ardından sona erecek.

Yarışmanın startını Kınalıada Su Sporları Kulübü Başkanı Prof. Dr. Emre Burçkin verdi. Yarışmaya katılan yüzücüler 50m Serbest, 100m Serbest, 400m Serbest, 100m Kurbağalama, 100m Kelebek, 100m Sırtüstü ve 200m Karışık olmak üzere 7 ayrı branşta takımlarına şampiyonluk getirmek için kıyasıya yarışacak.

Kınalıada'da çeyrek asrı aşkın süredir gerçekleştirilen şampiyona, Avrupa Yüzme Federasyonu (LEN) tarafından da tanınıyor ve takviminde yer alıyor. Şampiyona katılan sporcu sayısının büyüklüğü, verilen ödüllerin çeşitliliği ve uluslararası bir organizasyon olması açısından Türkiye için önem taşıyor.

Kınalıada Su Sporları Kulübünde 1991-2013 yılları arasında Başantrenör ve Teknik Direktörlük yapmış, spora ve sporcuya sonsuz emek vermiş ve kısa bir süre önce vefat etmiş olan değerli spor insanı Rositsa Georgieva anısına düzenlenecek şampiyonaya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan ve Kazakistan'dan katılan yurt dışı takımların yanı sıra Türkiye'den de yaklaşık 50 kulübün katılımı öngörüldü.

Kınalıada ve diğer adaların halkıyla birlikte, İstanbul ve diğer illerden gelen yaklaşık bin civarında izleyicinin de iki günlük turnuva boyunca sporculara destek vermesi bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ağrı Dağı'nda iki dağcı donarak can vermişti: Valilikten tırmanış için yeni karar
Avcılar'da motosiklet kırmızı ışıkta bekleyen çekiciye çarptı: Baba ile oğlu öldü
Sebebi şaşırttı: Camide bıçakla kendine zarar vermeye kalkan kişiye imamdan müdahale

Spor Haberleri