Pendikspor Rize'de umut arıyor

Trendyol Süper Lig'in 17'inci haftasına bugün nokta konuyor. Günün ilk seansındaki maçlardan birinde Pendikspor, Rizespor'a konuk olacak. İstanbul ekibi son 3 hafta kazanamadığı ligde artık galibiyet almak amacında.

Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrasında ertelenen 16'ıncı haftanın ardından devam eden Süper Lig'de bugün birbirinden çekişmeli dört maç oynanacak. 17'inci haftanın son günündeki 17.00 seansında Pendikspor, Rize'de Rizespor'a konuk olacak. İstanbul temsilcisi son olarak geçen ay Samsunspor'u yendikten sonra çıktığı 3 lig maçından da galibiyetle ayrılamadı. Kupada Çankaya'yı yendiler ancak artık küme düşme hattından kurtulmak amacındalar. Bunun için de bugün kazanmak zorundalar. Ev sahibi de yükselen formunu sürdürmeyi hedefliyor.

Rizespor Pendikspor maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig'de bugün oynanacak olan Rizepsor Pendikspor maçı saat 17.00'de başlayacak. Mücadele beIN SPORTS 1'den canlı yayınlanacak.

Rizespor Pendikspor maçı öncesi istatistikler

  • Pendikspor, Çaykur Rizespor'un Süper Lig tarihinde karşılaştığı 53'üncü takım olacak. Karadeniz ekibinin şu an en üst ligde yer alan rakipleri arasında karşılaşıp mağlup edemediği bir takım yok.
  • Çaykur Rizespor ile oynadığı iki lig maçını da kaybetmeyen Pendikspor (1G 1B), Karadeniz ekibine konuk olduğu tek karşılaşmadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı (Aralık 2022).
  • Bu sezon Süper Lig'de oynadığı 15 maçta 22 puan toplayan Çaykur Rizespor (6G 4B 5M), 2004/05'ten (25) bu yana ligin bu aşamalarında en fazla puan biriktirdiği sezonu yaşıyor.
  • Süper Lig'de çıktığı son üç maçı kaybeden Pendikspor, daha önceki 11 karşılaşmada aldığı mağlubiyet sayısını eşitleme tehlikesi yaşıyor (3G 4B 4M). İstanbul ekibi, üst üste 4+ yenilgi aldığı son süreci Kasım-Aralık 2020 arasında 2. Lig'de yaşadı (6 maç).
  • İstanbul takımlarını konuk ettiği son dört Süper Lig maçının üçünü kazanan Çaykur Rizespor (1M), daha önceki 28 karşılaşmada aldığı galibiyet sayısını geride bırakmak istiyor (3G 6B 19M).

Rizespor Pendikspor maçının hakemi kim?

Bugün Çaykur Didi Stadyumu'nda Rizespor ile Pendikspor'un karşı karşıya geleceği Süper Lig maçını Direnç Tosunluoğlu yönetecek. Bahtiyar Birinci ve Emir Eray Eyisoy yardımcılıklarını üstlenecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri