Paris 2024 Paralimpik Oyunları başladı mı, ne zaman başlayacak? 2024 Paralimpik Oyunları nedir?

Tüm dünyanın ilgiyle takip ettiği Paralimpik Oyunları merak ediliyor. Google tarafından bugün Doodle haline getirilen Paralimpik Oyunları ülkemizde de büyük ilgi odağı oldu. Peki Paralimpik oyunları nedir ve ne zaman başlayacak?

Paris 2024 Paralimpik Oyunları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Oyunlar için yapılacak açılış töreninin tarihi ve saati de son günlerde sıkça sorgulanıyor. Dünyanın ilgiyle izleyeceği oyunlarda paralimpik madalyalı milli sporcular yüzücü Sevilay Öztürk ile tekvandocu Mahmut Bozteke Türk bayrağını gururla taşıyacak. Paralimpik Oyunları'nın başlama tarihi ise bugün yani 28 Ağustos 2024 tarihi olacak. Oyunun açılışı için Google bugüne özel Paralimpik Oyunları Doodle'ı tasarlayıp yayınladı.


2024 PARALİMPİK OYUNLARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?


Paris 2024 Paralimpik Oyunları açılış töreninin tarih ve saati sorgulanıyor. Oyunlar 28 Ağustos Çarşamba günü TSİ 21.00'de başlamış olacak. Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda yapılacak olan ilk müsabakaların tarihi de merak ediliyor. 29 Ağustos Perşembe günü oyunların ilk müsabakası oynanacak.

Oyunlarda 4 binden daha fazla görme engelli, bedensel engelli ve özel sporcu madalya için kıyasıya yarışacak. Düzenlenen organizasyonda 22 branşta yarışılacak. Oyunlarda ayrıca 542 adet madalya dağıtılacağı ifade edildi.


PARALİMPİK OYUNLARI NEDİR?


Paralimpik Oyunlar, çeşitli engelli gruplarından sporcuların katıldığı çok sporlu etkinlik olarak bilinmekte. Orijinal hali olan "paralympic" kelimesi; İngilizce, engelli anlamına gelen "paralyzed" ve "olympic" kelimelerinin bir araya gelmesiyle meydana gelmiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

TFF, Merkez Hakem Kurulu talimatında değişiklik yaptı!
İstanbul Modern'e Yeşil Binalar Konseyi sertifikası verildi
RTÜK'ten iki kanal ve üç radyoya idari yaptırım kararı

Spor Haberleri