Nuraly Alip kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor, Zenit'te forma giyen Nuraly Alip'i listesine ekledi. Peki, Nuraly Alip kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.

Bu sezon transfer ettiği iki stoperi Joaquin Fernandez ve Filip Benkovic'in yanı sıra mevcut oyuncularından Hüseyin Türkmen ve Stefano Denswil'in sakatlıkları ile büyük şok yaşayan Trabzonspor, kontenjana takılmayacak bir transfer yapmak için kolları sıvadı. Bordo mavililer kadrosunu daha alternatifli hale getirmek ve kalitesini yukarı çekmek için çalışmalara başladı ve listeye eklenen isimlerden biri Nuraly Alip oldu. Kendisine dair pek çok araştırma yapılarak bilgi sahibi olmaya çalışılıyor. Peki, Nuraly Alip kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Nuraly Alip kimdir?

Kazakistan'ın Hazar kıyılarında bulunan tek liman kenti olan Aktau'da 22 Aralık 1999 tarihinde doğan Nuraly Alip, 23 yaşındadır. 1.88 metre boyundaki stoper futbol hayatına Kairat'ta başladı. Alt yaş kategorilerinde oynadıktan sonra profesyonelliğe adım attı. İlk yurt dışı deneyimini Zenit ile yaşadı. Önce kiralanan Kazak futbolcunun bonservisi 2023 yılının ocak ayında alındı. Sol ayaklı stoper bugüne kadar ülkesinin formasını 25 kez terletti. Kulüp kariyerinde ise 133 karşılaşmada 6 gol atıp 4 asist yaptı. Nuraly Alip, 1 Ocak 2023 tarihinde Zenit futbol takımında katılmıştır. Oyuncunun Zenit ile sözleşmesi 30 Haziran 2025 tarihinde sona erecektir.

Nuraly Alip hangi kupaları kazandı?

Genç oyuncu kadrosunda bulunduğu Zenit'in yanı sıra Kairat ile de kupalar kazanıştır. Kazakistan'da 1 Kazak ligi, 2 Kazak Kupası, Rusya'da is 2 Rusya ligi ve 2 Rusya Süper Kupası kazanmıştır.

Nuraly Alip'in güncel değeri ne kadardır?

Futbol dünyasında geçerliliği kabul edilen Transfermarkt'a göre Nuraly Alip'in güncel piyasa değeri 1.2 milyon eurodur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri