Nazmiye Muratlı kimdir, nereli? Paralimpik Oyunları'nda madalya kazanan para halterci Nazmiye Muratlı kaç yaşında?

Paralimpik Oyunları'nda para halterde madalya kazanan milli sporcu Nazmiye Muratlı'nın hayatı merak edilmeye başlandı. Peki Nazmiye Muratlı kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında?

Milli para haltercimiz Nazmiye Muratlı'nın hayatı merak edilmeye başlandı. Peki kadınlar +45 kilo finalinde 108 kiloluk derecesiyle bronz madalya kazanan Nazmiye Muratlı kimdir? İşte Paralimpik sporcu Nazmiye Muratlı'nın hayatı...


NAZMİYE MURATLI KİMDİR?


Muratlı, 1979 senesinde Konya'da ve Meram ilçesinde dünyaya gelmiştir. Doğuştan kalça çıkığı hastalığı olan isim, 2004 yılında ailesi ve yakın arkadaşının teşvikleriyle spora başlangıç yapmıştır. 2008 Paralimpik Yaz Oyunları’nda kadınlar halter 40 kiloda dördüncü olma başarısı göstermiştir. 2010 senesinde ise Seydişehir'de gerçekleşen Türkiye Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda 44 kg'da 110 kg kaldırmasıyla Türkiye rekorunu kırmayı başarmıştır. Sene içerisinde Malezya'da gerçekleşen Bedensel Engelliler Halter Dünya Şampiyonası'nda 42 kg'da ilk hakkında 102,5 kilo kaldırmıştır. Daha sonra ikinci hakkında ise 106 kiloyu kaldırmıştır ve altın madalya kazanarak dünya rekoru kırmıştır.


Aradan geçen 2 sene sonra, 2012 senesinde Londra Paralimpik Oyunları'nda kadınlar halter 40 kiloda mücadele etmiştir. Başarılı isim 4. hakkında 109 kiloyla dünya ve paralimpik rekoru kırdı ve altın madalya sahibi olmuştur.

2012 yılında düzenlenen Milliyet Spor Ödülleri'nde Namık Sevik Şükran Ödülü'nü hak etmiştir.

Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda halterde üstün başarı göstererek 104 kilo kaldırmıştır. dünya rekoru kırmıştır ve Türkiye'ye altın madalya kazandırmıştır. Aynı zamanda Paralimpik'te üst üste altın madalya kazanmış olan ilk Türk sporcu olmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Düğünde maganda terörü: Havaya ateş açıp sosyal medyada paylaştı
İstanbul'da 4 katlı binanın çatı katında korkutan yangın: Ekipler bölgede
İstanbul otelde cep telefonu hırsızlığı: Böyle çalıp kayıplara karıştılar

Spor Haberleri