Mirlind Daku kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri

Yeni sezonun transfer çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'un listesine giren son isim Mirlind Daku oldu. Peki, Mirlind Daku kimdir? İşte detaylar...

Yeni sezon hazırlıklarına yarın Trabzon'daki ilk etap çalışması ile başlayacak Trabzonspor'da gözler transfere çevrilmiş durumda. 3 isimle anlaşma sağlayarak kadrosunu güçlendiren bordo mavililerde yeni futbolcular için temaslar hızlandırıldı. Teknik Direktör Nenad Bjelica'nın talebi doğrultusunda ilerleyen yönetimin gündemine flaş bir oyuncu daha geldi. Buna göre Hırvat teknik adam eski oyuncusu Mirlind Daku'yu da istiyor. Peki, Mirlind Daku kimdir? Kaç yaşında, nereli ve kariyeri haberimizde yer alıyor.

Yeni sezon kampına dahil edildi

Geride kalan sezonu NS Mura'da kiralık geçiren Mirlind Daku, NK Osijek'in 8 Temmuz'a kadar sürdüreceği sezon başı kampına dahil edildi. Satın alma opsiyonu da bulunan futbolcu için nasıl bir karar verileceği henüz net değil. Ancak Daku, milli takımını değiştirdi ve Kosova'dan Arnavutluk'a geçiş yaptı. Pasaport ve milli takım nedeniyle antrenmanların bazılarında yer alamayacak.

Mirlind Daku kimdir?

1 Ocak 1998 tarihinde Kosova'nın Gjilan kentinde doğan Mirlind Daku 25 yaşındadır. Futbola KF Hajvalia'da başladı. Buradan ülkenin en önemli takımlarından biri olan FC Llapi'ye transfer gerçekleştirdi. 51 maçta attığı 27 gol ona yeni bir maceranın kapılarını açtı. NK Osijek'in ikinci takımına 60 bin euro karşılığında geçiş yaptı. Buradan FC Kukesi ve FC Balkani'ye kiralandı. En on olarak da NS Mura'da kiralık forma giydi. Hırvatistan ekibinde 16 karşılaşmada sadece 4 gol atabildi. Ancak Balkani'de adeta patlama yaptı. 45 karşılaşmada 36 kez rakip fileleri sarsıp 2 de asist yaparak ön plana çıktı. Slovenya'da ise adından söz ettirmeyi başardı. 1.5 yıldır kiralık oynadığı NS Mura'da 53 maça çıkıp 27 defa gol sevinci yaşadı. Arkadaşlarına ise 7 defa servis yaptı.

Nenad Bjelica ile çalıştı

Trabzonspor'un listesindeki isimlerden biri olan Mirlind Daku daha önce Nenad Bjelica ile çalışan futbolcular arasında bulunuyor. Eski öğrencilerinden Orsic'i getiren, Petkovic için de yoğun temas sağlayan 51 yaşındaki teknik adam bu kez de Daku'nun alınması konusunda olumlu rapor verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri