Maxi Gomez Trabzonspor'da! Maxi Gomez kimdir? Oynadığı takımlar ve kariyeri

Dün Andreas Cornelius'u Kopenhag'a satan Trabzonspor, Fenerbahçe'nin uzun süredir ilgilendiği ve kadrosuna katmaya çok yaklaştığı Maxi Gomez ile anlaşmaya vardı. İspanyol ekibi Valencia'ya 4 milyon ve bonuslar ödemesi beklenen Fırtına, Uruguaylı yıldızı bugün İstanbul'a getirecek.

UEFA Avrupa Ligi kadrosunu yarın gece yarısına kadar bildirmesi gereken Trabzonspor, Cornelius'un boşluğunu La Liga'dan doldurdu. Valencia forması giyen Maxi Gomez için devreye giren bordo mavililer, Fenerbahçe'nin gündeminde uzun süredir yer alan yıldız ismi kadrosuna katıyor. Anlaşmanın kısa sürede duyurulması ve bonservisin 5 taksit halinde ödenmesi bekleniyor.


 

İstanbul'a geliyor

Enis Bardhi ve Marc Bartra'nın da devreye girip referans olduğu Maxi Gomez, bugün özel uçakla İstanbul'a gelecek. İlk etapta Trabzon'a getirilmesi planlanan yıldız isim, yarın oynanacak Ümraniyespor ile oynanacak mücadele öncesinde İstanbul'a gelerek takıma katılıp yeni arkadaşlarıyla tanışacak.



Maxi Gomez kimdir?

Tam adı Maximiliano Gómez González olan Maxi Gomez, 14 Ağustos 1996 tarihinde Uruguay'ın Paysandu kentinde doğdu. Futbola Club Atletico Litoral'de başlayan yıldız oyguncu, Estudiantil ve Huracan alt yapılarında oynadıktan sonra ülkenin en önemli takımlarından Defensor'a transfer oldu. Burada da A takıma yükseldi. Çıktığı 52 maçta 29 gol attı ve 12 asist yaptı.



 

İspanya'ya gitti

Maxi Gomez gösterdiği performansın ardından birçok vatandaşı gibi İspanya'nın yolunu tuttu. Celta Vigo'ya 4.3 milyon euro karşılığında transfer olan başarılı oyuncu, buradaki 75 karşılaşmaya çıkıp 31 kez rakip fileleri sarsıp 10 da gol pası verdi. Bir sonraki durağı da 14.5 milyon euro bonservsle Valencia'ydı. La Liga devinin formasını 109 kez giyip 22 defa rakip kalecileri mağlup etmeyi başardı.



 

Milli takımda 4 golü var

Şu anda Uruguay Milli Takımı oyuncusu olan Maxi Gomez, ilk kez 2017'de Polonya'ya giydiği formasıyla 5 senede 27 kez ülkesini temsil etti ve 4 gol attı. Son oynanan Panama karşılaşmasında fileleri havalandırdı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri