Mauro Icardi Galatasaray'a transfer olacak mı? Son dakika haberi

Geride kalan sezonda gol krallığı yaşayan ve Galatasaray'ı da şampiyonluğa ulaştıran Mauro Icardi'nin geleceği konusundaki belirsizlik devam ediyor. Arjantinli yıldızın vereceği karar için özellikle Galatasaraylı taraftarlar sabırsız. İşte detaylar...

Geçen sezonun yaz transfer döneminde PSG'den kiralanan Mauro Icardi, 7. haftasında katıldığı Süper Lig'de 22 gol atmıştı. Diğer yandan takımına hayat vererek Galatasaray'ın 23'üncü şampiyonluğunda büyük rol oynamıştı. Ancak kiralık kontratı sona eren ve Fransız temsilcisine geri dönen tangocunun geleceği hakkında vereceği karar konusundaki sabırsız bekleyiş sürüyor. Taraftarlar Aşkın Olayım şarkısıyla milyonlara adını ezberleten Icardi'nin kalmasını isterken yönetim de dört koldan temaslarını sürdürüyor.

750 bin euroya geldi

PSG'de yaşadığı sorunlar nedeniyle takımdan ayrılmak isteyen ve birçok talibine rağmen Galatasaray'ı seçen Mauro Icardi, 8 Eylül 2022 tarihinde İstanbul'da sarı kırmızılılarla sözleşme imzaladı. Cimbom, KAP'a yaptığı açıklamada; "Profesyonel futbolcu Mauro Emanuel Icardi Rivero'nun bedelsiz geçici transferi konusunda Kulübü Sas Paris Saint-Germain ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşma uyarınca 2022-2023 futbol sezonu için futbolcuya toplam 6.750.000 EUR ödenecektir. Bahsi geçen tutarın 6.000.000 EUR'luk kısmı Sas Paris Saint-Germain Kulübü tarafından, 750.000 EUR ise Şirketimiz tarafından ödenecektir." ifadelerini kullandı.

Fırtınaya dönüştü

Mauro Icardi imza attığı günün ardından ilk kez Konyaspor maçında kadroya alındı. Özel hayatı nedeniyle eleştiri oklarını her an hisseden Arjantinli süper yıldız, hepsini bertaraf etmeyi bildi. Özellikle Beşiktaş derbisindeki performansıyla taraftarın kalbinde taht kurdu, "Yeni kral benim" dedi. Sonrasında da sezon sonuna kadar performansını giderek yükseltti. 3 haftalık sakatlık süreci yaşasa da gollerini sıralamaya devam etti.

Kontratı sona erdi, devler sıraya girdi

Galatasaray ile kontratı sezon sonunda biten Mauro Icardi için dünyanın birçok dev kulübü devreye girerek transfer tekliflerini iletti. Diğer yandan Suudi Arabistan ekipleri de harcadıkları çılgın maaş ve bonservislere tangocuyu da eklemek için girişim başlattı. Durum karşısında aklı karışan ve hemen karar vermek istemeyen Icardi, tüm taraflardan süre istedi.

Eşinin fotoğrafı üzdü

Galatasaray taraftarı bugüne kadar sürekli arkasında durduğu ve her olayda destek verdiği Wanda Nara'nın Milano'dan gelen fotoğrafı ile sarsıldı. İtalya'da kum saatli bir paylaşımda bulunan Nara'nın bunu transfer için yaptığı ve Icardi'nin Milan'a imza atacağı yorumları sosyal medya başta olmak üzere geniş yankı buldu.

Araplar da devrede

Bu yan transfere harcadıkları paralarla gündemde olan Suudi Arabistan kulüplerinin de gözdesi haline gelen Icardi'ye senede 15-20 milyon euro teklif geliyor. Para karşısında Avrupa'da daha prestijli bir kariyeri mi seçeceği henüz bilinmeyen golcü futbolcu için Galatasaray oldukça yoğun temaslar gerçekleştiriyor.

Wanda Nara Galatasaray'ı seçti
Mauro Icardi'ye bir Suudi Arabistan kulübü, bonuslar hariç yıllık net 25 milyon euro maaş teklifi yaptı. Şu an PSG'den aldığı 9 milyon euro'nun tam 2.5 katı teklif edilmesine karşın Icardi, bu teklifi geri çevirdi. Suudilerin önerdiği rakamın yarısından bile azına Avrupa'da kalma kararı alan Mauro Icardi, ilk tercihinin Galatasaray olduğunu hem temsilcilerine hem de menajerliğini yapan eşi Wanda Nara'ya iletti. Wanda Nara da Icardi'nin bu kararına destek oldu ve Avrupa'da kalma isteğini onayladı. Ancak, Mauro Icardi'nin menajerliğini yürüten eşi Wanda Nara 10 milyon euro bandında bir maaş istediklerini Galatasaray'a iletti.

Sponsor desteği de olacak
Finansal Fair Play kuralları gereği kısıtları olan Galatasaray'ın Mauro Icardi'ye 6 milyon euro civarında bir teklif yapabileceği öğrenildi. Bu ücretin geri kalanı sponsorluklarla halletme planı yaptı. Bazı sponsor firmalarla, Icardi'nin transferi için anlaşmalar tamamlanmak üzere.

Kesenin ağzı açılacak
Daha önce 7.5 milyon euro'luk bir teklif yapan Galatasaray, böylece Icardi'ye 10 milyon euro civarında bir teklif sunacak. Galatasaray, Icardi ile el sıkıştıktan sonra rotasını Paris Saint-Germain'e çevirecek ve bonservis pazarlığı yapacak.

Evet dememekte direniyor
"Çok iyi bir teklif yapıldı ama Avrupa’da özellikle de bizde kalmak istiyor. Ama Suudiler şu anda bütün dünyada transfer piyasasını kilitlediler. Bakın, Avrupa’da da herkes bekliyor. Suudilerin rakamlar delirmiş. Menajerlerin gözü orada ama Icardi gerçekten çok ahlaklı bir adam ve hâlâ Suudilere evet dememekte direniyor. Şöyle diyeyim, bizim 1’imiz Suudilerin 3’ünden daha geçerli Icardi için. Ama Suudi parası ciddi sorun olmaya başladı."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

CANLI İZLE TV8 Galatasaray Hull City maçı saat kaçta ve hangi kanalda?
Galatasaray transfer haberi: Mauro Icardi çılgınlığı devam ediyor!

Spor Haberleri