Galatasaray'dan flaş atak! Igoh Ogbu kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı?

Gelecek sezonun kadrosunu kurabilmek adına kolları sıvayan Galatasaray'ın listesinde birbirinden önemli ve potansiyelli stoperler bulunuyor. Onlardan biri de Igoh Ogbu. Peki, Igoh Ogbu kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar...

Süper Lig'de şampiyonluk yarışını Fenerbahçe'nin önüne sürdüren Galatasaray, kalan 8 maçını da kazanarak mutlu sona ulaşmak amacında. Diğer yandan da transfer konusunda büyük bir uğraş veriliyor. Yıldız oyuncuların yanı sıra potansiyeli yüksek futbolculara da yönlenilecek ve en doğru isimler alınmaya çalışılacak. Gündemdeki adaylar arasında Igoh Ogbu da bulunuyor. Peki, Igoh Ogbu kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

İki isme bağlı

Bu sezon hem kadrosuna kattığı Davinson Sanchez'den hem de mevcut oyuncusu Victor Nelsson'dan istediği verimi sonuna kadar almayı başaran Galatasaray'da iki stoperin de takımdan ayrılması söz konusu. Talipler giderek artıyor. Hatta ortak isteyenleri de Napoli. İtalyan ekibi iki isimden birini sarı kırmızılılarda yapılacak takviye için liste belirlendi. Buna göre Igoh Ogbu da adaylar arasında bulunuyor. Ancak kulübü ile bulunan sözleşmesi bonservis ödenmesi gerekliliğini de beraberinde getiriyor.

Igoh Ogbu kimdir?

Galatasaray'ın kadrosuna katabilmek adına listesine eklediği Igoh Ogbu, 8 Şubat 2000 tarihinde Nijerya'nın Jos kentinde doğdu. 24 yaşındadır. Futbola Gombe United'da başlamıştır. Buradaki performansıyla Norveç'in en önemli takımlarından Rosenborg'un dikkatini çekti ve ilk yurt dışı deneyimi bu ülkede oldu. Levanger ve Sogndal'da kiralık forma giydi. Sonrasında Songdal bonservisini aldı. 2021 yılının ocak ayında ise 300 bin euro karşılığında Lillestrom'a imza attı. Adını gün geçtikçe daha fazla duyurmayı başaran Nijeryalı Ogbu, 2023'te ise 2.5 milyon euro karşılığında Slavia Prag tarafından alındı. Bu sezon çıktığı 22 maçta 2 gol atıp 2843 dakika sahada kalmayı başardı. Mevcut piyasa değeri 4 milyon euro. 1.87 metre boyundaki dev stoperin 2026'ya kadar sözleşmesi bulunuyor. 1 kez Çekya Kupası kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri