Galatasaray'da Zaha'ya veda zamanı! Menajerine talimat verildi, iki ülkeden birine gidebilir

Bu sezonun en flaş transferlerinden biri olarak Galatasaray'a imza atan isimler arasındaki Wilfried Zaha, İstanbul'dan ayrılabilir. Yönetim, teknik heyetin verim alamadığı Fildişili yıldızı satıp gelir elde etmek ve maaşından tasarruf yapmak amacında.

Crystal Palace ile kontratını uzatmadıktan sonra ilk yurt dışı deneyimi için Galatasaray ile anlaşan Wilfried Zaha, uzun süren pazarlıkların ardından İstanbul'a gelmişti. 24 Temmuz 2023 Pazartesi günü KAP'a bildirilerek resmen açıklanan Fildişili Sahilleri pasaportlu futbolcudan beklentiler yüksekti ancak karşılığı alınamadı. Bunun üzerine harekete geçen teknik heyet ve yönetim bu mevkiye önemli bir isim getirmek veya Kerem Aktürkoğlu'nu kendi bölgesinde oynatıp 10 numaraya takviye yapmak amacında. Afrikalı futbolcunun menajerine de teklif varsa getirmesi konusunda bilgi verildi. Bonservis elde etmek isteyen Cimbom, yıllık maaş konusunda da tasarruf etmek amacında.

Wilfried Zaha

Yıllık maliyeti 7 milyon euroya yakın!

Taraftarların heyecanla beklediği Wilfried Zaha'nın yaz aylarında imzaladığı sözleşme KAP'a bildirilmişti. Her sezon için 2 milyon 330 bin euro euro imza parası ve 4 milyon 350 bin euro da maaş ödeyecek olan Cimbom'a her sezonun maliyeti neredeyse 7 milyon euroyu buluyor. Toplamda 3 sezonluk yapılan anlaşmada kontrat sona erene kadar ödenecek maaşın 21 milyon euro seviyelerine yaklaşması, alınamayan verimle birlikte kesilmek isteniyor.

Wilfried Zaha

Suudi Arabistan fırsatı

Galatasaray'ın cuma akşamı Fenerbahçe ile Riyad'da Al-Awwal Park'ta Süper Kupa finaline çıkacak olması da Wilfried Zaha konusunda büyük bir fırsatı ayağa getirdi. Çılgın paralarla ön plana çıkan Pro Lig ekipleri daha önce Zaha'yı da istemişti ancak ret yanıtı almıştı. Deneyimli yıldız kendisini Galatasaray'dan yana kullanmıştı. Sol kanat oyuncusu bu kez yeni bir maceraya hazır. Vitrine çıkması için de ilk 11'de yer alması bekleniyor.

Wilfried Zaha

Menajerine iletildi

Bugüne kadar gösterdiği performanstan memnun olunmayan Wilfried Zaha için menajerine teklifler için açık olunduğu iletildi. Belirli bir seviye ve resmiyette öneri gelirse hemen kabul edilecek. Zaha'nın kontratından da çıkılması ekonomik anlamda daha rahat hareket alanı sağlayacak. Ayrıca kontenjan için de bir artık daha kazandıracak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri