Galatasaray'da Okan Buruk'tan sol bek kararı! O isim ayrılabilir

Süper Lig'de doludizgin performansını sürdürse de Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'e evinde yenilen Galatasaray'da takviye yapılacak ilk mevki belli oldu.

Bu sezona yaptığı sükseli transferlerle birlikte başlayan Galatasaray, önemli isimleri kadrosuna katmayı başarmıştı. Özellikle yaşanan sol bek sıkıntısı için Angelino'ya imza attırılmış ve İspanyol sol bekten yüksek verim elde edilmek istenmişti. Diğer yandan Altay'dan alınan Kazımcan Karataş da yine potansiyeli nedeniyle rotasyona katılmıştı. İki oyuncuyla yola çıkan Cimbom'da yaşanan sorunlar nedeniyle yeni bir hamle düşüncesi gündeme geldi. Okan Buruk'un karar vermesi gereken çok önemli bir konu var. Çünkü yıldız ismin kontratında opsiyon var ve aktif olmasına çok az süre kaldı.

KAP'a bildirilmişti

Sezon başında Angelino'yu kiraladığını açıklayan Galatasaray, KAP'a da şartlarla ilgili bilgilendirmede bulunmuştu. Söz konusu transfere dair olarak; "Profesyonel Futbolcu Jose Angel Esmoris Tasende ve Kulübü RasenBallsport Leipzig GmbH ile oyuncunun 2023-2024 sezonu için şarta bağlı satın alma opsiyonlu geçici transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, futbolcunun eski kulübüne net 1.500.000 Euro tutarında geçici transfer ücreti ödenecektir. Futbolcunun şarta bağlı satın alma bedeli 6.000.000 Euro'dur. Futbolcuya ise 2023-2024 sezonu için net 2.300.000 Euro sezonluk ücret ödenecektir." denilmişti.

20 maç opsiyonu var

Bu sezonun ilk transferi olarak kampa katılan Angelino'nun satın alma opsiyonu ile ilgili olarak 20 maç oynama şartının bulunduğu öğrenildi. Şu ana kadar 15 karşılaşmaya çıkan deneyimli sol bekin 5 kez daha sahada yer almasının ardından opsiyon devreye girecek. Satın alma bedeli olarak ise 6 milyon euro ödenmesi gerekiyor. Ancak bir sorun var: Performans...

Kendini kanıtlayamadı

Her ne kadar Avrupa'nın önemli takımlarında oynasa da Angelino şu ana kadar Türkiye kariyerini istediği gibi şekillendiremedi. Taraftarları da kendisine ikna ettiremedi. Son maçlarda da yedek kulübesinde başladı. Dünyanın en pahalı sol bek listesinde 55'inci sırada bulunsa da potansiyelini sahaya yansıtamadı.

Kazımcan da hata yaptı

Angelino'nun beklentileri karşılayamamasının ardından Bayern Münih karşısında Kazımcan Karataş'a şans veren Okan Buruk, savunma anlamında istediği verimi alamadı. Genç futbolcu ilk golde zamanlama hatası yaparak Coman'a büyük şans verdi. Karşılaşmanın geri kalanında da genel olarak aksadı.

Angelino yine oynayabilir

Kazımcan'ın performansının da yeterli olmaması Okan Buruk'u yeni bir çare aramaya itti ancak yaklaşan opsiyon kafasını karıştırıyor. İsteneni çok da veremeyen bir oyuncu için 6 milyon euroluk bir satın alma işlemine girilmesine net bir yaklaşım sergilemiyor. Diğer yandan devre arası ise yeni bir isim alınması da gündeme gelebilir. İspanyol sol bekin sözleşmesinin de feshi de söz konusu olabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Atatürk'ün fotoğrafını yakan 3 lise öğrencisine gözaltı

Spor Haberleri