Galatasaray yara sarmak için sahada! GS Antalyaspor maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Sparta Prag deplasmanında aldığı 4 gollük yenilgi sonrası Avrupa defterini kapatan Galatasaray, Süper Lig'in 27'inci haftasında Antalyaspor ile karşılaşacak. Sarı kırmızılılar, maç eksiği ile gerisinde olduğu Fenerbahçe'yi yeniden geçmek amacında.

Trendyol Süper Lig'in 27'inci haftası bu akşam kapanıyor. İstanbul'da 3-2 yendiği Sparta Prag'a Çekya'da 4-1 yenilerek UEFA Avrupa Ligi'nden elenen Galatasaray, Rams Park'ta Antalyaspor'u konuk edecek. Cimbom, elde edeceği galibiyetle birlikte 72 puana yükselmek ve maç eksiği ile gerisinde olduğu sarı lacivertlileri bir kez daha geride bırakarak zirveye kurulmak amacında. Okan Buruk ve öğrencileri ayrıca taraftarla da arasını düzeltmeyi ve şampiyonluk konusundaki iddiasını sürdürmeyi hedefliyor. Peki, Galatasaray Antalyaspor maçı saat kaçta ve hangi kanalda? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Galatasaray Antalyaspor maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Bu akşam Rams Park'ta oynanacak olan Galatasaray Antalyaspor maçı saat 20.00'de başlayacak. Karşılaşma Bein Sports 1, TOD TV ve beinconnect.com.tr'den canlı yayınlanacak.

Galatasaray Antalyaspor maçı öncesi son durum

İki güçlü ekibin karşı karşıya geleceği karşılaşma öncesi ev sahibi Galatasaray, 69 puanla ikinci sırada yer alıyor. Konuk takım ise 35 puanla 9'uncu basamakta. Cimbom şampiyonluk iddiasını sürdürmek, Akdeniz temsilcisi ise küme düşme hattı ile arasındaki farkı açmak amacında.

Galatasaray Antalyaspor maçı öncesi istatistikler

  • Antalyaspor'u konuk ettiği son yedi Süper Lig maçının altısını kazanan Galatasaray (1B), bu karşılaşmalarda attığı 20 gole karşılık beş gole kapama yaptı ve sadece iki gol yedi.
  • Galatasaray'a rakip olduğu son 15 Süper Lig maçını kazanamayan Antalyaspor (4B 11M), bu rekabet tarihinde daha uzun galibiyet hasreti yaşamadı.
  • Okan Buruk yönetiminde Süper Lig'de çıktığı ilk iç saha maçında Giresunspor'a 1-0 mağlup olan Galatasaray (Ağustos 2022), daha sonraki 30 karşılaşmada olası 90 puanın 86'sını hanesine yazdırdı (28G 2B). Seyircisi önünde 16 maçtır puan kaybetmeyen sarı-kırmızılılar, daha uzun son serisinde (Mayıs 2001-Kasım 2002) üst üste 25 galibiyet alarak kulüp rekoru kırmıştı (Mircea Lucescu x18 & Fatih Terim x7).
  • Süper Lig'de oynadığı son dört maçı kazanamayan Antalyaspor (2B 2M), bu sezon daha uzun bir galibiyet hasretini sadece ilk beş haftada yaşadı (3B 2M).
  • Bu sezon oynadığı 26 lig maçında 69 puan toplayan Galatasaray (22G 3B 1M), Süper Lig tarihinde bu aşamayı en fazla puanla tamamlayan takım oldu.
  • İstanbul takımlarına konuk olduğu son iki Süper Lig maçını kazanan Antalyaspor, kulüp tarihinde tek sezonda üst üste üç İstanbul deplasmanından galip dönemedi.
  • Barış Alper Yılmaz, Süper Lig'de çıktığı son dört maçta birer golde pay sahibi oldu (3 gol & 1 asist). Opta'nın detaylı veriye sahip olduğu 2014/15'ten bu yana Galatasaray formasıyla üst üste beş karşılaşmada skora etki eden sadece iki Türk bulunuyor: Burak Yılmaz (6 maç) & Yasin Öztekin (5 maç).
  • Son Süper Lig maçında İstanbulspor filelerine iki gol gönderen Antalyaspor santrforu Adam Buksa, bu sezon en fazla karşılaşmada 2+ gol atan iki oyuncudan biri konumunda (4; Krzysztof Piatek ile birlikte).
  • Okan Buruk'un Süper Lig'deki teknik direktörlük kariyerinde en fazla mağlup ettiği ve yenilgi almadan en fazla karşılaştığı takım Antalyaspor (8G 3B).
  • Teknik direktörlük kariyerinde Okan Buruk'a rakip olduğu yedi Süper Lig maçının dördünü kazanan Sergen Yalçın'ın (2B 1M), daha fazla mağlup ettiği tek meslektaşı Samet Aybaba (5).

Galatasaray Antalyaspor maçı muhtemel 11'leri

Galatasaray: Muslera, Barış Alper, Davinson, Abdülkerim, Köhn, Kerem Demirbay, Lucas Torreira, Tete, Mertens, Zaha, Mauro Icardi.

Antalyaspor: Helton Leite, Erdoğan, Veysel, Bahadır, Güray, Kaluzinski, Bytyqi, Saric, Safuri, Larsson, Buksa.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Yangın faciası: Anne ve oğulları hayatını kaybetti
Feci kaza: Yolun karşısına geçmeye çalışan yayaya otomobil çarptı

Spor Haberleri