Galatasaray kadın futbolu şampiyonlar liginde

Galatasaray Petrol Ofisi, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 2. Tur’unda Türkiye’deki karşılaşmada 2-2 berabere kaldığı maçın rövanşında Slavia Prag ile karşı karşıya geldi.

Galatasaray Petrol Ofisi, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi 2. Tur’nda Türkiye’deki karşılaşmada 2-2 berabere kaldığı maçın rövanşında Slavia Prag ile karşı karşıya geldi. Prag’daki Fortuna Arena’da oynanan mücadeleyi uzatma devrelerinde 2-1 kazanarak gruplara kalarak bir ilke imza atan ilk Türk takımı oldu. Karşılaşmada Galatasaray kadın futbol takımının gollerini 50. Arzu Karabulut ve 100. dakikada Nazlıcan Parlak atarken, Slavia Prag’ın tek golünü 31’ Eda Karakaş kendi kalesini attı.

Yeni statü ile Elemelerden sonra son 16’ya kalan takımların 4 grup halinde grup maçları oynayacağı şampiyonlar liginde gruplara kalmayı başaran Galatasaray Kadın futbol takımı tarihe geçti. Bu statüde ilk kez Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele etme hakkı kazanmayı başardı.

Karşılaşmanın ilk yarısında gelişen ev sahibi atağında Eda Karakaş’ın ters vuruşu ile mağlup duruma düştü. Maçın ikinci yarısında 50. dakikada Arzu Karabulut’un attığı golle beraberliği sağlayan sarı kırmızılı ekip, 100. dakikada Nazlıcan’ın attığı golle öne geçerek karşılaşmanın uzatma devrelerini bu skorla tamamlayarak şampiyonalar ligin gruplarına kalan ilk Türk takımı olarak tarihe geçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bursa'da kız çocuğuna taciz iddiası: Şüpheli vatandaşlar tarafından dövüldü
İstanbul'da trafikte akılalmaz görüntü: 6 kişi birden tartıştıkları sürücünün aracına saldırdı

Spor Haberleri