Gaius Makouta kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı

Yeni sezon öncesinde hazırlıklarını sürdüren Trabzonspor, son olarak Boavista forması giyen Gaius Makouta'yı listesine aldı. Gaius Makouta kimdir? İşte detaylar

Şampiyonluk mücadelesi verebilmek adına çalışmalarına devam eden Trabzonspor, özellikle orta saha ve forvet konusunda hata yapmak istemiyor. En doğru kararı vermeyi hedefleyen yönetim ve teknik heyet birçok isim üzerinde görüşüyor. Temas halinde olunan oyuncular var ancak henüz anlaşma sağlanamadı. Ligin başlamasına kısa süre kala listeye eklenen oyunculara bir yenisi daha eklendi. Boavista forması giyen Gaius Makouta gündeme geldi. Taraftar da kendisi hakkında araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Gaius Makouta kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde yer alıyor.

Gaius Makouta kimdir?

Tam adı Gaïus Abraham Jered Makouta olan Gaius Makouta, 25 Temmuz 1997 tarihinde Beaumont'ta doğdu. 26 yaşında ve 1.80 metre boyunda olan orta saha oyuncusu kariyerine Le Havre alt yapısında başladı. Ardından US Créteil-Lusitanos U19 alt yapısına geçiş yaptı. İlk yurt dışı transferi İrlanda ile oldu. Longford Town ile sözleşme imzaladı. 2017'nin devre arasında Aris kendisini kadrosuna kattı. Aynı senenin yaz aylarında Covilha'ya gönderildi. Portekiz'deki kariyerine Braga B ile devam etti. Bir dönem Bulgaristan'da Beroe deneyimi yaşadı. 2021'den bu yana 300 bin euro karşılığında geldiği Boavista'nın formasını giyiyor. Güncel piyasa değeri 3 milyon euro. Kongo Milli Takımı ile çıktığı 16 maçta 1 gol kaydetti. Kariyerinde ise toplamda 187 karşılaşmada boy gösterdi. 20 kez rakip fileleri sarsıp 21 asist yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Trabzonspor'da kader haftası! Taraftar transfer bekliyor, tepki büyük
Hırvat basını duyurdu! 2 transfer bitti, Trabzonspor imzalıyor...
Beşiktaş, Trabzonspor'un eski yıldızına kancayı taktı! Kadro dışı kalmıştı...

Spor Haberleri