Furkan Korkmaz, EuroLeague takımına transfer oldu!

EuroLeage'in Fransız ekibi Monaco Basket, NBA'de forma giyen milli basketbolcu Furkan Korkmaz'ı kadrosuna kattı

NBA'de 7 yıl boyunca Philadelphia 76ers forması giyen ve geçtiğimiz sezon takas olduğu Indiana Pacers tarafından serbest bırakılan milli basketbolcu Furkan Korkmaz, Fransa Ligi ekiplerinden Monaco Basket ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Transferin açıklanmasının ardından Fransa ekibinin resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Korkmaz, Monaco'yu seçme sebebini, "Bu organizasyonun ve ekibin büyümesinden ve hırsından her zaman etkilendim. Geçen yıl play-off maçlarını izlerken bu gruptaki potansiyeli gördüm ve oyunumu ortaya koymak ve takımın başarısına katkıda bulunmak için doğru ortamın bu olduğunu düşündüm" sözleriyle açıkladı.

NBA ile Avrupa basketbolu arasında farklılıklar olduğunu aktaran milli basketbolcu, "NBA ve Avrupa basketbolunun kendine has bir tarzı var. NBA atletizmi, hızı ve bireysel yeteneği ön plana çıkarırken, Avrupa basketbolu genellikle takım çalışmasına, stratejiye ve temellere vurgu yapıyor. Avrupa basketbolu daha yoğun ve her topa sahip olma önemli" şeklinde konuştu.

"EUROLEAGUE'İ KAZANMAK MÜMKÜN"

Turkish Airlines EuroLeague'i kazanmak istediklerini söyleyen 27 yaşındaki forvet, "EuroLeague şampiyonluğu önemli bir hedef. EuroLeague'i kazanmak kesinlikle mümkün ancak bu, takımın her üyesinin her gün elinden gelenin en iyisini yapmasını gerektirir. Bu, saha içinde ve saha dışında sıkı çalışma, özveri ve aralıksız çabayla ilgili" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Antalya sahillerinde sıcak hava yoğunluğu: Nem oranı yüzde 71'e ulaştı
Buzlukta kadın cesedi bulundu: Tekne sahibi ve eşi gözaltına alındı
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları: Merve Dinçel Kavurat çeyrek finale yükseldi

Spor Haberleri