Fernando Santos Beşiktaş tarihine geçti! En son 51 yıl önce...

Konyaspor'u 2-0 yenerek Avrupa iddiasını sürdüren Beşiktaş'ta yüzle gülerken Teknik Direktör Fernando Santos, iç sahada yakaladığı başarıyla 51 senelik başarıyı tekrarlamış oldu.

Geldiği günden bu yana defansif oyun tarzı ile eleştirilere maruz kalsa da özellikle TÜPRAŞ Stadyumu'nda aldığı galibiyetlerle adından söz ettiren Beşiktaş, dün akşam da Semih Kılıçsoy ve Cenk Tosun'un golleriyle Konyaspor'u yenerek rakibini küme düşme hattında ateşe attı. Kendisi de Avrupa kupaları iddiasını sürdürdü.

Fernando Santos ile rakiplere gol izni yok

Portekizli çalıştırıcının takımın başında çıktığı tarihten itibaren Fatih Karagümrük'ü 3-0 yenen Kartal, Trabzonspor'u da 2-0 mağlup etti. Adana Demirspor karşısında rakibi 10 kişi kaldı ancak gol atamayınca karşılaşma 0-0 sona erdi. Dün akşam da yeşil beyazlılar karşısında gol yemeden 3 puan alındı. Ayrıca Eyüpspor karşısında da 4-0'lık zafer elde edildi.

Tarihe geçti

Siyah beyazlıların deneyimli çalıştırıcısı uzun süre sonra başladığı kulüp teknik direktörlüğünde yine defansif bir istatistikle ön plana çıktı. Kulübün de tarihine geçti. Portekizli teknik adam, Süper Lig tarihinde Beşiktaş'ın başında çıktığı ilk dört iç saha maçında gol yemeyen ikinci teknik direktör oldu. Siyah-beyazlılarda daha önce aynı başarıya Horst Buhtz (4 maç, Aralık 1972 - Ocak 1973) imza atmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri