Ferdi Kadıoğlu: Milli formayı giymekten gurur duyuyorum

Milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, Hollanda maçı öncesinde çarpıcı açıklamalar yaptı.

Milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu, "5 yıl önce başka bir mevkide oynuyordum ve Hollanda forması giyiyordum. Ama 2 yıl önce Türkiye forması giyme kararı aldım. Bundan bir an bile pişmanlık duymadım. Türk Milli Takımı'nın formasını giymekten gurur duyuyorum" dedi.

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Çeyrek Final maçında Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu bu mücadele öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ailesi için özel bir maç olacağını söyleyen Ferdi Kadıoğlu, "Annem Hollandalı, babam Türk. Ailem için de özel bir maç. Türk taraftarların çok sayıda olmasını bekliyoruz. Kendi sahamızda oynayacağız gibi geliyor" sözlerini sarf etti.

"ADİL OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"

Merih Demiral'a UEFA tarafından verilen 2 maçlık ceza hakkında da konuşan milli futbolcu, "Bence Merih'in yaptığı o işaret siyasi anlam taşımıyordu. Türk milletiyle birlikte dünyanın her yerinde olduğu gibi bir kutlama yapmak istedi. Bunun adil olmadığını düşünüyoruz. Diğer oyunların da aynı şekilde düşündüğünü düşünüyorum. Merih'in yerine başkasının oynaması gerekecek. Eminim onlar da çok güzel oynayacaktır. Hollanda'nın bireysel anlamda kaliteli oyuncuları var. Hollanda güçlü bir takım. Ama biz de sahaya tutuluyla çıkıyoruz ve yüreğimizle oynuyoruz. Hollanda'nın işini zorlaştıracağız" ifadelerini kullandı.

Yarınki maça ekstra motivasyonla çıkacaklarını söyleyen Ferdi Kadıoğlu, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

"Bu noktaya kadar ne olduğunun bir önemi yok. Yarınki maça ekstra motivasyona çıkacağız. Kadroda değişiklik yapmamız gerekecek gibi gözüküyor. Ceza kalkacak mı bilmiyorum ama her halükarda maçımızı oynayacağız. Ailem ve dostlarımdan da birçok mesaj aldım."

"TÜRK MİLLİ TAKIMI'NIN FORMASINI GİYMEKTEN MUTLULUK DUYUYORUM"

Türk Milli Takımı'nın forması giymekten gurur duyduğunu belirten Ferdi Kadıoğlu, "Avusturya maçında ilk 60 dakika çok güzel oynadık. Son 30 dakikada bazı sorunlar yaşadık. Çok ciddi performans gösterdik ve çeyrek finali hak ettik. 5 yıl önce başka bir mevkide oynuyordum ve Hollanda forması giyiyordum. Ama 2 yıl önce Türkiye forması giyme kararı aldım. Bundan bir an bile pişmanlık duymadım. Türk Milli Takımı'nın formasını giymekten gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Ferdi Kadıoğlu, sözlerini şu ifadelerle noktaladı:

"Gerçekten çok üst düzey bir destek var burada. Sanki kendi ülkemizde oynuyormuşuz gibi. Umarım yarın da diğer maçlarda olduğu gibi taraftarımızı bizi yalnız bırakmaz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri