Fenerbahçe’den “Ergin Ataman” tepkisi! Milli Takım’a oyuncu göndermeyecek!

Ergin Ataman’ın Galatasaray’ın Panathinaikos’la oynadığı basketbol hazırlık maçının ardından tribünlere yaptığı 3-1 işaretinin yankıları sürüyor. Fenerbahçe, A Milli Basketbol Takımı’na oyuncu göndermeme kararı aldı.

Fenerbahçe Spor Kulübü’nden A Milli Basketbol Takımı ve Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman’ın hareketine çok sert tepki. Ataman’ın bugün özür dilediğini açıklamasının hemen ardından sarı-lacivertli kulüp, Ataman görevde olduğu sürece Milli Takım’a oyuncu göndermeyeceklerini duyurdu.

Fenerbahçe'den şok karar!

Fenerbahçe’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklama ile duyurulan karara göre, Ergin Ataman A Milli Basketbol Takımı’nı çalıştırdığı sürece sarı-lacivertli yönetim Milli Takım’a basketbolcu göndermeme kararı aldı.

"Milli Takım hepimizin"

Fenerbahçe’den yapılan ve Ergin Ataman’a yönelik sert ifadeler içeren paylaşımda şu sözler yer aldı:

“Panathinaikos Başantrenörü Ergin Ataman’ın Galatasaray’la yaptığı maçta tribün maçında tir

A Erkek Milli Takımı Başantrenörü şahsın, 24 Eylül 2024 tarihinde antrenörlüğünü yaptığı takımın maçının ardından tribünler üzerinden kamuoyuna sergilediği tavır herkesin malumudur.

Karakteri, bugüne dek ortaya koydukları, tavrı ve tarzıyla misyonu belli olan bu şahsın, milyonlarca izleyicinin önünde yaptıkları “Milli Takım Başantrenörlüğü” saygınlığı ve kimliği ile taban tabana zıttır.

Milli Takım hepimizin takımıdır. Bu takımın parçası olan her kişi bu durumun farkında olarak davranmak zorunda ve sorumluluğundadır.

Bu hareket, bir camiaya yaranmak uğruna camiamıza, üzerine taşıdığı Milli Takım Antrenörlüğü saygınlığına ve hatta ülkemize yapılan büyük bir saygısızlıktır.

Özür açıklamasını yok saydılar!

Kendisinin camiamıza yönelik yaptığı özür açıklaması tarafımızca yok sayılmaktadır.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak haddini aşan bu şahıs;

‘saygınlık, tarafsızlık gibi’ olmazsa olmaz nitelikleri gerektiren bu görevde olduğu süre boyunca, A Erkek Milli Takımımıza sporcu göndermeme kararı aldığımızı kamuoyuna bildiririz.”

Ne olmuştu?

Dün akşam Galatasaray ile Panathinaikos takımları İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda dostluk maçı yaptı. Maç sonunda Yunan ekibinin başantreönü olan Ergin Ataman, sarı-kırmızılı tribünlerin sevgi gösterine eliyle 3-1 işareti yaparak karşılık vermişti. Aynı zamanda A Milli Basketbol Takımı'nı da çalıştıran Ergin Ataman'ın Fenerbahçe'nin 3-1'lik Galatasaray derbisi mağlubiyetine atıfta bulunarak yaptığı hareket gündem yaratmıştı.

Ataman özür diledi ama...

Yaşananların ardından Ergin Ataman bugün Fenerbahçe camiasından özür dileyerek üzüntüsünü dile getirmişt.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ali Koç istifa edecek mi? Fenerbahçe başkanı Ali Koç istifa etmeyi planlıyor mu?

Spor Haberleri