Fenerbahçe'de stoper harekatı! Tosin Adarabioyo kimdir?

Şampiyonluk yarışını Galatasaray'ın 2 puan gerisinde olan Fenerbahçe, gelecek sezonun planlamasına başladı. Sarı lacivertliler sonuçe ne olursa olsun yine iddialı bir kadro kurmak amacında. Hedefte ise yıldız stoper var.

Trabzonspor'u 3-2 yenerek zorlu bir deplasmandan daha zaferle dönüp dış sahadaki yenilmezliğini sürdüren Fenerbahçe, Galatasaray ile farkı korumayı da başardı. Sarı lacivertliler tüm maçlarını kazanarak şampiyonluğa ulaşmak isterken diğer yandan transfer çalışmaları da başladı. Öncelikli hedeflerin başında stoper geliyor. Rota ise bir kez daha İngiltere olacak.

Tosin Adarabioyo bombası

Avrupa kupalarında gösterdiği başarıyı gelecek sene de sürdürmeyi hedefleyen Fenerbahçe, İngiltere'de Fulham forması giyen Tosin Adarabioyo'yu listesine aldı. İsmail Kartal'ın da onay verdiği deneyimli futbolcu bu sezon çıktığı 20 maçta 1 gol kaydedip 1551 dakika sahada kaldı. Kadroya rotasyon derinliği katması konusunda düşünce var. Sezon sonu kontratı bitecek olmasından dolayı da bonservis ödenmeyecek.

Tosin Adarabioyo kimdir?

Tam adı Abdul-Nasir Oluwatosin Oluwadoyinsolami Adarabioyo olan Tosin Adarabioyo 24 Eylül 1997 tarihinde İngiltere'nin Manchester şehrinde doğdu. 26 yaşındadır. Kardelşi Fisayo Adarabioyo da kendisi gibi futbolcudur. Kariyerine Hough End Griffins Juniors FC'de başladı. Ardından Manchester City alt yapısına transfer oldu. West Ham United ve Blackburn'de kiralık oynadıktan sonra Fulham 1.65 milyon euro karşılığında bonservisini aldı. 1.96 metre boyundaki stoper İngiltere'nin alt yaş kategorilerinde forma giyse de en üst seviyede oynamadı. Aslen Nijeryalıdır. Kariyerinde City ile İngiltere Lig Kupası ve Fulham ile de şampiyonluk yaşamıştır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri