Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın efsanevi hocası Christoph Daum hayatını kaybetti

Bir dönem Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta teknik direktör olarak bulunan Alman Christoph Daum, hayatını kaybetti.

Bir dönem Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor gibi önemli takımların teknik direktörlüğünü yapan hocası Christoph Daum, 70 yaşında hayata veda etti. Daum'un uzun süredir akciğer kanseriyle mücadele ettiği öğrenildi. Efsanevi hocanın acı haberini eski futbolcu ve teknik direktör Ümit Özat, sosyal medya hesabından yayınladığı bir mesajla duyurdu. Özat yaptığı paylaşımda; "Hocam daumun biraz önce vefat haberini aldım ne Diyeceğimi bilemiyorum bana kattıkların için teşekkür ederim ruhun şad olsun ışıklar içinde uyu" notuyla paylaştı.

Eski teknik direktör Christoph Daum kimdir?

Alman teknik direktör olan Christoph Daum 24 Ekim 1953 doğumludur. Almanya'nın Duisburg bölgesindeki kulüplerde forma giyerek kariyerine başlamıştır. Almanya'da amatörlük kariyerinin ardından 1990'da Stutgart'ın teknik direktörü oldu. 1994'te Beşiktaş'a geldi ve aynı yıl Türkiye Kupası'nı kazandı. 1994-1995 sezonunda Türkiye Ligi şampiyonu oldu. Ardından 1996-2000 arasında Bayer Leverkusen ile çalışmaya başladı. 2000 yılında adının karıştığı yasaklı madde skandalı ile Daum, Ekim ayında istifa etti ve 2001'de Beşiktaş'a geri döndü.

Temmuz 2003 yılında Beşiktaş'ın ezeli rakibi Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe Christoph Daum'un yönetiminde 2003-2004 2004-2005 sezonlarında Süper Lig'in şampiyonu oldu. Daha sonra Almanya'ya geri dönen Daum, 2013 yılında Bursaspor için yeniden Türkiye'ye geldi. Buradaki çalışmalarının ardından 2016 ve 2017 yıllarında Romanya'nın milli takımını çalıştıran Christoph Daum, emekli olarak futbol kariyerini sonlandırma kararı aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Zafer Bayramı provaları nedeniyle İstanbul'da bazı yollar araç trafiğine kapatıldı
Üsküdar'da feci kaza! Motosikletli yol temizleme aracına çarptı
Kapalıçarşı'daki kuyumcu atölyesinde yangın çıktı

Spor Haberleri