Fenerbahçe Gaziantep FK'yı ağırlıyor

Trendyol Süper Lig'İn 20'inci haftasında Fenerbahçe, evinde Gaziantep FK'yı ağırlıyor. Sarı lacivertliler bir engeli daha aşarak şampiyonluk mücadelesine devam etmek amacında.

Bu sezonki performansıyla her geçen gün şampiyonluk hedefine bir adım daha yaklaşan Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 20. haftasında Gaziantep FK'yı ağırlıyor. Sarı lacivertliler Bonucci ve Rade Krunic transferlerinin yanı sıra Galatasaray'ın Sivasspor deplasmanından puansız dönmesi coşkuyu daha da artırdı. Ülker Stadyumu'ndaki mücadele binlerce taraftarı da tribünlerde buluşturacak.

Fenerbahçe Gazizantep FK maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig'in 20'inci haftasında oynanacak olan Fenerbahçe Gaziantep FK maçı yarın saat 19.00'da başlayacak. Zorlu randevu Bein Sports 1, TOD TV ve beinconnect.com.tr'den canlı yayınlanacak.

Fenerbahçe Gazizantep FK maçı öncesi son durum

İki takımın yarın akşamki randevusu öncesinde Fenerbahçe 50 puanla Galatasaray'ın önünde liderlik koltuğunda oturuyor. Konuk takım Gaziantep FK ise 21 puanla 14'üncü sırada yer alıyor.

Fenerbahçe Gazizantep FK maçı öncesi istatistikler

  1. Fenerbahçe'ye rakip olduğu sekiz Süper Lig maçının sadece ikisini kazanabilen Gaziantep FK (6M; hükmen sonuçlar hariç), bu rekabetteki iki galibiyetini de iç sahada aldı (Aralık 2020 & Aralık 2021).
  2. Fenerbahçe, bugüne kadar Gaziantep FK ile karşılaştığı sekiz Süper Lig maçında da gol sevinci yaşadı (6G 2M; hükmen sonuçlar hariç) ancak son altı karşılaşmada gole kapama yapamadı (4G 2M).
  3. Fenerbahçe (6G) ile Gaziantep FK (2G) arasında oynanan sekiz Süper Lig maçının hiçbirinden beraberlik çıkmadı. İki ekibin de lig tarihinde bu sonucu almadan en fazla maçta karşılaştığı rekabetler birbirlerine karşı.
  4. Evinde oynadığı son dört Süper Lig maçını kazanamayan Gaziantep FK (2B 2M), Marius Sumudica yönetimindeki en uzun serisini tekrarlama tehlikesi yaşıyor (Eylül-Aralık 2019 arasında).
  5. Deplasmanda oynadığı son üç Süper Lig maçını da 3+ gol atarak kazanan Fenerbahçe, bu şekilde üst üste dört galibiyet aldığı son süreci Aralık 1992-Şubat 1993 arasında yaşadı.
  6. İstanbul takımlarına rakip olduğu son 18 Süper Lig maçının sadece ikisini kazanabilen Gaziantep FK (6B 10M), iki galibiyetini de bu sezon Marius Sumudica yönetiminde aldı (vs İstanbulspor & Fatih Karagümrük).
  7. Süper Lig kariyerinde Fenerbahçe'ye rakip olduğu yedi maçta beş gole katkı sağlayan Alexandru Maxim'in (4 gol & 1 asist), daha fazla golde pay sahibi olduğu tek takım Galatasaray (3 gol & 3 asist).
  8. Bu sezon Süper Lig'de çıktığı 18 maçta 16 gol atan Edin Dzeko, daha yüksek sayıya ulaştığı son sezonu 2016/17'de geçirdi (Roma formasıyla 29 gol).
  9. Süper Lig'in 2023/24 sezonunda hem 7+ gol atan hem de 7+ asist yapan tek isim olan Sebastian Szymanski (9 gol & 7 asist), aynı zamanda en fazla golde katkısı bulunan orta saha oyuncusu konumunda.
  10. Yabancı meslektaşlarına konuk olduğu son beş Süper Lig maçının üçünü beşer gol atarak kazanan İsmail Kartal, diğer iki karşılaşmada Beşiktaş ile 1-1 (Valerien Ismael) ve Adana Demirspor ile 0-0 (Patrick Kluivert) berabere kaldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

MİT'ten Irak'ta 160 kilometre derinlikte operasyon: PKK'ya eleman toplayan terörist öldürüldü

Spor Haberleri