Fenerbahçe 3 puan için sahaya çıkıyor

Trendyol Süper Lig'in lideri Fenerbahçe bu akşam Konyaspor ile karşı karşıya geliyor. Sarı lacivertliler zirvedeki yerini korumak isterken yarın oynayacak rakibi karşısıdna da psikolojik etki kurmak amacında.

İstanbulspor'u 5-1 yenen ve çok daha farklı skoru da elinden kaçıran Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 16. haftasındaki erteleme maçında Konyaspor'u ağırlıyor. Sarı lacivertliler seriisni sürdürmek ve puanını 50'ye çıkarmak isterken yeşil beyazlılar ise hafta sonu Rams Park'ta elde edemediği galibiyeti Kadıköy'den çıkarmak amacında.

Fenerbahçe Konyaspor maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Trendyol Süper Lig'de bu akşam oynanacak olan Fenerbahçe Konyaspor maçı saat 20.00'de başlayacak. Kadir Sağlam'ın yöneteceği mücadele Bein Sports 1, TOD TV ve beinconnect.com.tr'den canlı yayınlanacak.

Fenerbahçe Konyaspor maçı öncesi son durum

İki güçlü takımın karşı karşıya geleceği maça ev sahibi Fenerbahçe 47 puan ve 36 averajla ilk sırada çıkıyor. Kanarya'nın karşısında 3 puan mücadelesi verecek Konya temsilcisi ise küme düşme hattı ile arasında sadece averaj farkı var. Samsunspor ile birlikte 18 puandalar ve 16. sıradalar.

Fenerbahçe Konyaspor maçı saat kaçta ve hangi kanalda?

Fenerbahçe: Livakovic, Mert Müldür, Serdar Aziz, Oosterwolde, Ferdi, İsmail, Fred, Cengiz, Szymanski, Tadic, Dzeko.

Konyaspor: Deniz, Ahmet, Adil, Uğurcan, Guilherme, Oğulcan, Soner, R. Muric, Cicaldau, Moreno, Oliveira.

Fenerbahçe Konyaspor maçı saat öncesi istatistikler

  1. Süper Lig tarihinde Konyaspor'a rakip olduğu ilk 37 maçın sadece dördünü kaybeden Fenerbahçe (30G 3B), daha sonraki yedi karşılaşmanın dördünden mağlup ayrıldı (3G).
  2. Konyaspor'un Süper Lig tarihinde en fazla deplasman mağlubiyeti aldığı iki rakibinden biri olan Fenerbahçe (19; diğeri Galatasaray) aynı zamanda yeşil-beyazlıların dış sahada en fazla gol yediği takım (64). Konya ekibi, buna karşılık son yedi Kadıköy ziyaretinin üçünden puanla dönmeyi başardı (1G 2B 4M).
  3. Bu sezon Süper Lig'de çıktığı 18 maçta olası 54 puanın 47'sini hanesine yazdıran Fenerbahçe (15G 2B 1M), 7 puan kaybının 5'ini iç saha karşılaşmalarında yaşadı (2-3 vs Trabzonspor & 0-0 vs Galatasaray).
  4. Deplasmanda oynadığı son 11 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Konyaspor (5B 5M), bu galibiyeti kalesini gole kapatabildiği tek karşılaşmada İstanbul Başakşehir'i 1-0 mağlup ederek aldı.
  5. Bu sezon Süper Lig'de oynadığı 18 maçta 49 gol atan Fenerbahçe, ligin bu aşamalarında en yüksek sayıya ulaştığı sezonu geçiriyor.
  6. Maçın oynandığı haftaya Süper Lig lideri olarak giren takımlara konuk olduğu son dokuz karşılaşmanın sadece birini kazanabilen Konyaspor (2B 6M), tek galibiyetini Fenerbahçe'yi 2-0 mağlup ederek aldı (Kasım 2020).
  7. Bu sezon Süper Lig'de en fazla isabetli şut çeken (124), net gol pozisyonu yaratan (78) ve en yüksek gol beklentisine ulaşan (44.6 xG) takım Fenerbahçe.
  8. Süper Lig'in 2023/24 sezonunda ceza sahası dışından en fazla gol atan takım Fenerbahçe (8), bu bölgeden gol izni vermeyen iki ekipten biri ise Konyaspor (diğeri Kayserispor).
  9. Süper Lig'deki son maçında İstanbulspor ağlarına dört gol gönderen Cengiz Ünder, Taner Gülleri'den (Şubat 2009; 4 vs Galatasaray) bu yana bir karşılaşmada 4+ gol atan ilk Türk oyuncu oldu. Bu sayıya 0.31 gol beklentisine (xG) rağmen ulaşan Cengiz, Opta'nın detaylı analize başladığı 2014/15'ten bu yana bir Süper Lig maçında girdiği gol beklentisini en fazla aşan oyuncu oldu (+3.69).
  10. Görev yaptığı son Süper Lig maçında 15 ikili mücadele kazanan Marlos Moreno (vs Galatasaray), Marko Jevtovic'ten (Ekim 2020; 16 vs Yeni Malatyaspor) bu yana en yüksek sayıya ulaşan Konyaspor oyuncusu oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri