Erdal Alkış, Servet Yardımcı'yı topa tuttu!

Mustafa Özgür Sancar'ın radyo programına katılan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan adayı Erdal Alkış, önemli açıklamalarda bulundu. Alkış, bir başka başkan adayı Servet Yardımcı'ya yönelik sert ifadeler kullandı.

DAMGA ÖZEL - TFF Başkan adayı Erdal Alkış, bir diğer aday Servet Yardımcı'ya çok sert eleştirilerde bulundu. Yardımcı'nın UEFA'da görevli olduğu dönemlerde iki kez UCL finalinin İstanbul’dan alındığını belirten Alkış, “Bu nedenle THY başta olmak üzere birçok markanın hisseleri düştü, borsa geriledi, Türk şirketleri değer kaybetti” dedi

Radyospor'da Mustafa Özgür Sancar'ın programına katılan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkan adayı Erdal Alkış, önemli açıklamalarda bulundu.

TFF Başkan adayı Servet Yardımcı'nın Avrupa kupaları final maçlarının Türkiye’ye kendisinin gayreti ile verildiği yönündeki beyanını eleştiren Alkış, “Azıcık zihinleri tazeleyelim. Sayın Yardımcı’nın UEFA’da görevli olduğu dönemler içinde UEFA iki kez UCL finalini İstanbul’dan aldı. UEFA'nın bu tavrının sportif etkilerinin dışında ülkemizde ilgili kurumlara da ciddi olumsuz ekonomik etkileri oldu. THY başta olmak üzere birçok markanın hisseleri düştü, borsa geriledi, Türk şirketleri değer kaybetti. Bu konularda Türkiye güvenli liman değil algısı oluştu. Peki buna kim neden oldu? TFF ve onu UEFA'da temsil eden Sayın Servet Yardımcı” diye konuştu.

Futbola hiçbir katkısı olmayan beyefendi!

“Türkiye’nin bu şampiyonalar için yaptığı hazırlıkların maliyeti arttı ve UEFA ile olan sözleşme gereği de hiçbir hak talep edemedi” diyen Alkış, “Tüm bunlar Sayın Cumhurbaşkanımızdan da saklandı. Buna rağmen Sayın Cumhurbaşkanı bu işin sorumlusu olarak Servet Yardımcı'yı gördü. Nerden biliyoruz? 2021’de Bakü’de Sayın Aliyev’e TFF heyetini takdim ederken, Sayın Servet Yardımcı'ya sıra geldiğinde “Bizi UEFA'da temsil eden ama ülke futboluna hiçbir katkısı olmayan beyefendi” diyerek uluorta tepkisini açıkça gösterdi. O günden bugüne de herhangi bir talebine olumlu yanıt vermedi” ifadelerini kullandı.

Hangi takım Yardımcı'ya destek verecek?

Yardımcı'ya eleştirilerini sürdüren Alkış, “Şimdi bu kadar açık ve net olarak bilinen bir durum söz konusu iken hangi takım Sayın Yardımcı'ya destek verecek işin doğrusu ben de merak ediyorum. Açıklamalarında hiçbir projeden bahsetmeden sadece 'sorunları çözeceğim' diyen kişiye emanet edilen araç, Mercedes'in merkezinden takip cihazı ile arattırılınca Antalya’da çıktı. Eşi araçla tatile gitmiş. Bu arkadaşımız sorunları çözeceğini iddia ediyor öyle mi? Ben 1 ay içinde 2-3 kere haber gönderdim. Sayın Yardımcı’nın UEFA'daki görevine devam etmesini destekleyelim diye. Ama bizim için bu süre de doldu. Biz topladığımız ve temsil ettiğimiz imzaların namusunu can pahasına koruyacağız” açıklamasını yaptı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Ambulansın önünü kesmişlerdi: Magandalardan biri yakalandı
THY'den Kurban Bayramı tatilinde ek sefer kararı
'Evde çalınır' korkusuyla parayı yanında taşıyordu, parkta gezerken kaybetti

Spor Haberleri