Endrick kimdir? Endrick Felipe Moreira De Sousa kariyeri ve futbol hayatı

Dünya Kupası'nın devam ettiği günlerde ocak ayı ile birlikte başlayacak tescil dönemi heyecanı ikiye katlıyor. Birçok takım kadrolarını güçlendirmek için gün sayarken Real Madrid flaş bir adım atmak üzere. La Liga devi, Pameiras'ta forma giyen 16 yaşındaki Endrick'in peşinde. Telaffuz edilen bonservis miktarı da rekor seviyedek. Peki, Endrick kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.

Bu sezon La Liga'da geride kalan 14 hafta itibarıyla lider Barcelona'nın 2 puan gerisinde olan Real Madrid, transferde flaş bir isimle anlaşmak üzere. Eflatun beyazlılar henüz daha 18 yaşına gelmemiş olan Endrick'in bir süredir peşinde. Aylardır takip edilen ve gözlemcilerin takibinde bulunduğu genç futbolcu için Manchester City iddiaları da vardı ancak savaşı Real kazanacak gibi gözüküyor. Ödeneceği iddia edilen bonservis de cep yakacak cinsten. Bu gelişmeler ışığında birçok kişi Endrick hakkında araştırmalarda bulunuyor. Peki, Endrick kimdir? Kaç yaşında, nereli ve hangi takımlarda oynadı? Detaylar haberimizde.


Real bitirmeye yakın

Marca'da yer alan habere göre, İspanyol devinin, Palmeiras'ın 16 yaşındaki futbolcsu Endrick'i renklerine bağlamaya en yakın kulüp olduğu belirtildi. Real Madrid'in, Endrick'in adı birçok takımla anılsa da, genç oyuncuya en başından beri ilgi gösteren kulüp olduğu ve şu anda da transfere en yakın ekip olduğu kaydedildi. Bonservis ücreti olarak da 60 milyon euro ve bonuslar ödeneceği ifade edildi. Öte yandan Endrick cephesinin oyuncunun 18 yaşına gireceği 2024 yazında, Real Madrid'den Erling Haaland'ı transfer etmemesini istediği öne sürüldü. Oyuncunun ailesinin ve menajerinin, Haaland transferinin Endrick'in gelişimine engel olabileceği için bu düşüncede olduğu vurgulandı.



 

Endrick kimdir?

Tam adı Endrick Felipe Moreira de Sousa olan Endrick (d. 21 Temmuz 2006, Brasilia), Brezilya kulüplerinden Palmeiras'ta forma giyen profesyonel futbolcudur. 16 yaşındadır. Futbola ülkenine en önemli altyapılarından biri olan Pameiras'ta başladı. Burada aldığı eğitimle birlikte üst yaş kategorilerine çıktı. Sonrasında da A takıma yükseldi. Kontratı 2025 yılında sona eriyor. 1.73 metre boyunda. Sol ayaklı santrfor 1 Brezilya şampiyonluğu yaşarken mevcut piyasa değeri 20 milyon euro. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri