Çalımbay'ın Eto'o'su N'Doye!

Geldiği günden bu yana performansıyla saç baş yoldurdu. İngiltere’ye dahi kiralandı ancak bekleneni yine de veremedi. Herkes ona ‘bitti’ gözüyle bakarken Rıza Hoca ile adeta yeniden doğdu. N’doye artık attığı gollerle takımını taşıyor.

Yeni Malatyaspor karşısında aldığı mağlubiyet sonrasında oynadığı 4 maçın 3'ünü kazanan Trabzonspor'da Senegalli Dame N'Doye gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. Dönemin başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu tarafından transfer edilen ancka bir türlü isteneni sahaya yansıtamayan Senegalli golcü, takımın tasarruf döneminde yaptığı indirimle takdir kazanmıştı. Kendisiyle çalışan tüm hocalar tarafından profesyonelliğine şapka çıkarılan golcü oyuncu çift forvetli sisteme de ayak uydurdu ve Burak Yılmaz'a iyi bir partner oldu. Osmanlıspor maçında attığı golle takımına galibiyeti getiren isimlerden biri olan Dame N'Doye, Sivas'ta da Okay'ın ilk deplasman galibiyetini getiren vuruşuna asisti yapan isimdi.

Bu dönemde 3 galibiyet, 1 beraberlik alan bordo-mavililerin gizli kahramanı ise Dame N'Doye. Senegalli forvet, pazar günü Sivasspor karşısında da 57 kezle hücum hattının en fazla topla oynayan ismi oldu. 34 isabetli pasla yüzde 81.8 isabet sağladı. 3 ara, 2 kilit pas verdi. Defansa da yardım eden N'Doye, orta sahaya kadar gelip 7 uzun top attı. 3 top çaldı, 3 de uzaklaştırma yaptı. 9 da hava topu kazanmayı başardı ve Çalımbay'a "Bu takımın Eto'o'su benim'' mesajı verdi. 54 yaşındaki hoca, yönetimden Antalyaspor'da Eto'o'yu oynattığı gibi ikinci forvet istemiş, bu sayede Burak'ın gol yüzdesini artırıp, takımın gol sorununu tamamen ortadan kaldıracağı raporunu vermişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri