Bright Osayi Samuel Libya’da havalimanında mahsur kaldı! Libya Futbol Federasyonu'ndan açıklama

Nijerya Milli Takımı’nda bulunan Fenerbahçe’nin yıldızı Osayi Samuel’den şok haber. Ünlü sporcu milli takımla birlikte havalimanında mahsur kaldı. Libya Futbol Federasyonu'ndan resmi açıklama geldi.

Fenerbahçe’nin Nijeryalı yıldızı Bright Osayi-Samuel’in Milli Takım’la birlikte Libya’da bir havalimanında mahsur kaldığı ortaya çıktı. Güvenlik ve sağlık endişesi yaşayan Samuel’in 15 saattir yiyecek ve içeceğin yanı sıra internetin de olmadığı bir ortamda oldukları belirtildi.


Osayi Samuel Libya’da mahsur kaldı!


Nijerya Milli Takımı’nın ve Fenerbahçe’nin başarılı futbolcusu Bright Osayi-Samuel kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gündem oldu. Libya’da bir havalimanında mahsur kaldıklarını açıklayan Osayi, o anlara ait bir fotoğraf da paylaştı. Osayi Samuel paylaşımına “15 saattir hiçbir sağlık ve güvenlik garantisi olmadan bir Libya havaalanında mahsur kaldım.” ifadelerini ekledi.

Osayi Samuel havalimanından paylaştığı bu fotoğrafla yaşananları duyurdu


Terk edilmiş havalimanında kaldılar!


Nijerya milli takımının oyuncularından William Troost-Ekong da kişisel X hesabından paylaştığı mesajlarla yaşananları anlattı. Nijerya Milli Takımı’nı taşıyan uçağın iniş sırasında yön değiştirerek Libya’da terk edilmiş bir havalimanına indiğini belirten Ekong yiyecek içecek ve internetten uzakta bir alanda mahsur kaldıklarını da söyledi.

Libya maçına çıkmama kararı aldılar!

Nijerya hükümetine seslenen Ekong yardım çağrısı yaparken, yarın Libya ile yapacakları maça da çıkmama kararı aldıklarını belirtti. Nijerya, Afrika Uluslar Kupası Grup maçlarında 15 Ekim Salı günü Libya ile deplasmanda karşı karşıya gelecekti.

Libya Futbol Federasyonundan resmi açıklama!

Nijerya Milli Takımı'nın Libya'da bir havalimanında mahsur kalmasının yankıları sürerken Libya Futbol Federasyonu'dan resmi bir açıklama geldi. Sekiz maddelik resmi açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"1- Libya'da oynanacak Afrika Uluslar Kupası Elemeleri öncesi Nijerya Milli Takımı'nın uçağının güzergahının değiştirilmesine ilişkin son günlerde çıkan haberlerden derin endişe duyuyoruz.

2- Yaşanan olumsuzluklardan dolayı üzgünüz ancak bu tür olayların rutin hava trafik kontrol protokolleri, güvenlik kontrolleri veya uluslararası hava yolculuğunu etkileyen lojistik zorluklar nedeniyle meydana gelebileceğini belirtmek isteriz.

3- Bunlar tüm dünyadaki havalimanlarında standart prosedürlerdir ve talihsiz olsa da gecikmeler veya rota değişiklikleri nadir değildir. Nijeryalı meslektaşlarımıza en derin saygıyı duyuyoruz ve uçuşlarının rotasının değiştirilmesinin kasıtlı olmadığı konusunda onları temin etmek istiyoruz.

4- Libya güvenlik ekiplerini veya Libya Futbol Federasyonu'nu bu olayı kasıtlı olarak düzenlemekle suçlamak için hiçbir neden yoktur. Bu tür eylemler değerlerimiz ve ilkelerimizle uyuşmamaktadır.

5- Bu durumda herhangi bir kötü niyet veya sabotaj iddiasını kesinlikle reddediyoruz. Geçtiğimiz hafta Afrika Uluslar Kupası Elemeleri'nin üçüncü maçı için Nijerya'ya gelen A Milli Takımımızın önemli zorluklarla karşılaştığını vurgulamak önemlidir.

6- Karşılaştığımız zorluklara rağmen, Nijeryalı yetkililerin dürüstlüğünü sorgulamadık veya kamuoyuna suçlamalarda bulunmadık. Futbol, ​​özünde ulusları birleştirir ve hem sahada hem de saha dışında adalet ve karşılıklı saygı ruhunu korumaya kararlıyız.

7- Libya'da misafirperverliğimiz ve misafirperver doğamızla gurur duyuyoruz. Afrikalı kardeşlerimiz ve diğer uluslararası delegasyonlar da dahil olmak üzere tüm ziyaret eden ekiplere hak ettikleri saygı ve onurla davranmayı her zaman önceliklendirdik.

8- Bu etkinliklere ev sahipliği yapmak bizim için büyük bir onurdur ve tüm takımların misafirlerimiz olarak kendilerini güvende ve saygın hissetmelerini sağlamak için çabalıyoruz. Eşitlik ve misafirperverliğe olan bu bağlılık, kültürümüzün ve geleneğimizin temel bir yönüdür."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Bursa'da kaza: Yolun karşısına geçmek isteyen iki kişiye otobüs çarptı
İstanbul'da trafikte tartışma: Motosikletli kendisini uyaran şahsa küfredip aracına saldırdı
Erkek terörü bitmiyor: Yolda yürüyen kadına tanımadığı kişi tarafından tokatlı saldırı

Spor Haberleri