Binicilik Paralimpik oyunları nedir? Paris 2024 Binicilik Paralimpik oyunları Google Doodle oldu!

Paris 2024 Binicilik Paralimpik Oyunları'nın Google'da Doodle olmasının ardından binicilik Paralimpik Oyunları sorgulanmaya başladı. Peki Binicilik Paralimpik Oyunları nedir? İşte merak edilenler...

Binicilik Paralimpik Oyunları pek çok kişi tarafından sorgulanmaya başladı. Bugün Google'da Doodle olan oyunların ardından vatandaşlar "Binicilik Paralimpik Oyunları nedir?" sorusunun yanıtını aramaya başladı. Paralimpik Binicilik, ilk olarak 1970'lerde başlamıştır ve günümüze dek gelmektedir.

BİNİCİLİK PARALİMPİK OYUNLARI NEDİR?

İlk kez Para Dresaj, serebral palsili sporcuların katılımıyla 1984 Yaz Paralimpik Oyunları’nda bulunmuştur. Ardından 1992 Yaz Paralimpik Oyunları’nda ise diğer engelli sporcular da bu oyuna katılma hakkı elde etmiştir.

Ayrıca fiziksel engelli ve görme bozukluğu olan binicilerin aynı takımda yarışması durumu ise ilk kez 1996 yılında Yaz Paralimpik Oyunları’nda gerçekleşmiştir.

Bunun yanı sıra sporcular, engel atlama, sabit hareketler ve müzik eşliğinde serbest yürüyüş ile yarışıp boy gösterebilmektedir. Takım yarışmaları da gerçekleşmekte ve 3 ya da 4 kişilik gruplar halinde düzenlenmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri