Beşiktaş'tan defansa flaş transfer! Guillermo Maripán kimdir?

Bu sezon savunma hattında yaşadığı sorunları artık tekrarlamak istemeyen Beşiktaş, defans tandemine önemli bir ismi getirebilmek adına çalışmalara başladı. Siyah beyazlılar Monaco'da forma giyen Şilili Maripan'ı listesine aldı.

Sezon başında ve ortasında yaptığı iddialı transferlere rağmen istediği sonuçları alamayan Beşiktaş, Avrupa kupaları şansını da giderek zorlaştırıyor. Son 3 maçından mağlubiyetle ayrılan Kartal'ın bir alt sırasındaki Kasımpaşa ile arasında sadece 3 puan var. Ayrıca Başakşehir ve Çaykur Rizespor da yine pusuda. Gelecek sezon iddialı bir kadro ile mücadele etmeyi planlayan siyah beyazlılarda gündeme gelen son isim Guillermo Maripán oldu.

Guillermo Maripán listede

Amartey, Colley ve Worrall'u göndermek isteyen Beşiktaş'ta yeni bir savunma düzeni kurulacak. Stoper tandemini yenilemeye çalışan teknik heyet ve yönetim, Guillermo Maripán'ı listesine aldı. Güney Amerikalı futbolcunun kulübünden onay çıkarsa imza atması için görüşmeler başlayacak. İlk temas da gerçekleştirilerek Fransız temsilcisiyle görüşüldü. Yaz aylarında durumun netleşmesi bekleniyor.

Guillermo Maripán kimdir?

Tam adı Guillermo Alfonso Maripán Loaysa olan Guillermo Maripán, 6 Mayıs 1994 tarihinde Şili'nin Vitacura kentinde doğdu. 29 yaşındadır. Futbola ülkenin en önemli takımlarından U.Catolica'da başladı ve burada profesyonelliğe adım attı. İlk yurt dışı deneyimi 2 milyon euro karşılığında Alaves ile oldu. 2019'da ise Monaco bonservisine tam 18 milyon euro ödedi. Bu sezon çıktığı 22 karşılaşmada 1 gol atıp 1723 dakika sahada kaldı. Güncel piyasa değeri 10 milyon euro. Boyu 1.93 metre olan dev stoper 2 Şili Kupası ve 1 Sili Süper Kupası kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri