Beşiktaş'ta teknik direktör adayları ikiye kadar düştü! İşte o isimler...

Bu sezon 5 farklı isimle 6'ıncı dönemine giren Beşiktaş'ta yeni teknik direktör arayışı daha başladı. Siyah beyazlıların gündemindeki aday sayısı ikiye düştü.

Şenol Güneş ile başladığı sezonda uzun süre önce şampiyonluktan kopan Beşiktaş'ta Burak Yılmaz, Rıza Çalımbay, Serdar Topraktepe ve Fernando Santos görev yapmıştı. Portekizli çalıştırıcının ardından takımın başına yeniden Serdar Topraktepe geçti ve teknik direktör arayışı başladı.

Neredeyse topladığı puan kadar fark yedi

Bu sezon çıktığı 32 karşılaşmada 48 puan toplayarak 4 averaj yakalayabilen Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin çok gerisinde kaldı. Hatta tarihindeki en kötü dönemlerinden birini geçiren Trabzonspor'u da geçemedi. Ayrıca Çaykur Rizespor ile aynı puanda. Başakşehir ve Kasımpaşa ile arasında 1 maçlık fark var.

İstifa düşünmüyordu yollar ayrıldı

Takımı toparlaması ve gelecek sezona hazırlaması konusunda Başkan Hasan Arat ve ekibinin göreve getirdiği Fernando Santos, alınan kötü sonuçlar sonrasında gönderildi. Son maçta durumu bilerek imza attırıldığını ve gelecek seneye hazırlandıklarını ifade edip koltuğunda oturma sinyali veren Santos ile yollar ayrıldı. Deneyimli antrenörün alacağı olan 500 bin euro da beş eşit taksitle ödenecek.

1.56 ortalama tutturdu

Takımın başına geçtiği günden bu yana siyah beyazlıları 16 karşılaşmada yöneten Fernando Santos, ligde 13 kupada ise 3 mücadeleye çıktı. 69 yaşındaki antrenör kupada ekibini yarı finale taşırken hiç mağlubiyet yaşamadı. Ancak Süper Lig performansı biraz çalkantılı geçti. 13 maçta 4 galibiyet ve beraberlik ile 5 yenilgi aldı. Toplam ortalaması ise 1.56 olarak kayıtlara geçti.

Hoca adayları ikiye düştü

Beşiktaş'ın yeniden teknik direktör aramaya başladığı günlerde takımı Serdar Topraktepe yönetecek. Alt yapıda ve a takımda da görev yapan Topraktepe kalan haftalarda saha kenarında olacak. Yeni isim için yabancı adaylar bulunsa da Şenol Güneş ve Sergen Yalçın üzerinde yoğunlaşıldı. Taraftarın da çok sevdiği iki isim arasından tercih yapılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri