Beşiktaş Dusan Tadic bombasını patlatıyor! Gözler imzaya çevrildi...

Yeni sezonun transfer çalışmalarına devam eden Beşiktaş, ilk bombasını patlatmak üzere. Siyah beyazlılar, Dusko Tosic'in devrede olduğu Dusan Tadic'i kadrosuna katmaya çok yakın.

Şu ana kadar transferde sessiz kalmasıyla eleştirilen Beşiktaş'ta çalışmalar devam ediyor. Daniel Amartey ile anlaşan, Jean Onana için de kulübüyle el sıkışmaya yakın olan Kartal, yazın en büyük bombasını patlatmak üzere. Ajax forması giyen ve kulübün ekonomisinde küçülmeye gitmesi sonrasında kulüpte düşünülmeyen Dusan Tadic için artık saatler sayılıyor.

Beklentileri karşılayamadı

Ajax geçen sezon ezeli rakipleri Feyenoord ve PSV'nin gerisinde kalarak beklentilerin altında bir performans çizdi. Şampiyonlar Ligi bileti alamayan Amsterdam temsilcisinde küçülmeye gidildi. Transferlerde nispeten ucuz oyuncular getirildi, teknik direktörlük için de Steijn ile anlaşıldı. Kulüpte en yüksek maaş kazanan isim olan Dusan Tadic'in ayrılması gündeme geldi.

Ayrılık kararı geldi

Her ne kadar Hollanda basınında ayrılmayacağı söylense de Dusan Tadic kulübün geldiği noktadan çok da memnun değil. Bunun için de ayrılmaya sıcak bakıyor. Hem maaşında tasarrufa gitmesinin talep edilmesi hem rotasyona girmek istememesi hem de hedeflerden kopulması yeni bir maceraya sıcak bakmasını sağladı.

Görüşmeler başladı

Sırp yıldızın bu gelişmeler sonrasında takımda kalmak istemeyen Tadic için menajeri Ajax ile görüşmelere başladı. Fesih için eli güçlü olan deneyimli futbolcuyu satmayı hedefleyen kırmızı beyazlıların bonservis beklentisi söz konusu. Beşiktaş ise para ödemek istemiyor.

Performansı göz kamaştırıyor

Beşiktaş'ın listesinde bulunan Dusan Tadic geçen sezon çıktığı 47 maçta 13 gol atıp 21 de asist yaptı. Ancak takımının 3'üncü olmasını engelleyemedi. Orta sahada bir önceki sezonda daha az verimli olan ve savunma zaafları ortaya çıkan Amsterdam ekibi Şampiyonlar Ligi'ne de katılamadı.

Efsane olarak ayrılacak

Ajax'ta uzun süredir forma giyen Dusan Tadic, toplamda 241 kez sahaya çıktı. 34 yaşındaki forvet oyuncusu 105 gol atıp 112 de asist yaptı. Ayrıca sağ ve sol kanatta görev almasının yanı sıra 10 numarada da oynayabiliyor.

Tosic de devrede

İlk transfer bombasını patlatmak isteyen Beşiktaş'ta Dusan Tadic'in ikna sürecine Dusko Tosic de dahil oldu. Bir dönem siyah beyazlı formayı giyen ve Şenol Güneş ile de ilişkileri üst düzey olan Tosic, İstanbul ve kulüp hakkında vatandaşına bilgiler verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Beşiktaş'ın hazırlık maçında oyuna devam edilemedi

Spor Haberleri