Avusturya - Türkiye maçı başladı, sahadan ilk görüntüler geldi!

Nefeslerin tutulduğu EURO 2024 Türkiye - Avusturya maçı başladı. Sahadan ilk görüntüler ve maça dair önemli notlar geldi.

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya ile karşı karşıya geldi. Leipzig Stadyumu'nda saat TSİ 22.00'de başlayan karşılaşmada Portekiz Futbol Federasyonu'ndan Artur Dias düdük çaldı. Artur Dias'ın yardımcılıklarını ise Paulo Soares ve Pedro Ribeiro yaptı.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, Çekya maçının 11'inde 3 değişiklik yaparak Avusturya karşısında takımı sahaya sürdü. Tecrübeli teknik adam; Samet Akaydin, Salih Özcan ve Hakan Çalhanoğlu'nun yerlerine Abdülkerim Bardakcı, Kaan Ayhan ve Orkun Kökçü'yü 11'de görevlendirdi.

Kaleyi Mert Günok'a emanet eden İtalyan teknik adam, savunma dörtlüsünü; Mert Müldür, Merih Demiral, Abdülkerim Bardakcı ve Ferdi Kadıoğlu'ndan oluşturdu. Orta alanda İsmail Yüksek ve Kaan Ayhan'ı görevlendiren Montella, bu ikilinin önünde Orkun Kökçü'ye şans verdi. İtalyan teknik adam, hücum hattının sağında Barış Alper Yılmaz, solunda ise Kenan Yıldız'ı sahaya sürdü. Montella'nın en uçtaki tercihi ise Arda Güler oldu.

MİLLİLERE LEİPZİG'DE DA BÜYÜK DESTEK

Öte yandan milli takıma Leipzig'de de büyük destek vardı. Leipzig'de yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra Almanya ve Avrupa'nın başka şehirlerinden gelen Türk vatandaşlar Leipzig Stadyumu'nu doldurdu.

BAKAN BAK, MİLLİ TAKIMA DESTEK OLDU

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya ile oynadığı mücadeleyi yerinde takip etti. Karşılaşmayı Leipzig Stadyumu'nda izleyen Bakan Bak, milli takıma destek oldu.

MAÇIN İLK DAKİKASINDA GOL SEVİNCİ!

Türkiye - Avusturya maçının ilk dakikasında Merih Demiral futbol tarihinde attığı golle tarihe geçti. Demiral maçın 57'nci saniyesinde attığı gol ile Türkiye 1-0 maçı önde götürüyor.

İLK YARI 1-0 SONA ERDİ

Türkiye - Avusturya son 16 tur karşılaşmasında Merih Demiral'ın attığı 57'nci saniyedeki gol ile ilk yarı 1-0 sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri