Arijan Ademi kimdir? Kariyeri, doping cezası ve attığı goller

Trabzonspor'un transfer listesinde bulunan Arijan Ademi, günün en çok aranan isimlerinden biri oldu. Peki, Arijan Ademi kimdir? Kariyeri, doping cezası hakkındaki detaylar ve attığı goller haberimizde yer almaktadır.

Yeni sezona Nenad Bjelica'nın istediği transferleri yaparak girmek isteyen Trabzonspor, birçok isimle temasını sürdürüyor. Bordo mavililerde gündemde pek çok oyuncu bulunurken yolların ayrılması planlanan isimler sonrasında hamlelerin yapılması bekleniyor. Listedeki isimlerin haricinde bir yıldızla daha ilgilenen Fırtına, görüşmelerine hız verdi. Çin'de forma giyen Arijan Ademi, orta sahanın merkezine yerleştirilecek ve oyun kendisi üzerinden kurulacak. Taraftarlar da kendisi hakkında araştırmalarda bulunarak bilgi sahibi olmaya çalışıyor. Peki, Arijan Ademi kimdir? Kariyeri ve attığı goller haberimizde yer almaktadır.



500 bine transfer oldu
Dinamo Zagreb ile 11 yıllık macerasını mart ayında sona erdiren Arijan Ademi, mart ayında Çin'in BJ Guoan takımına transfer oldu. 500 bin euro karşılığında Asya'nın yolunu tutan Ademi'nin ülkeye ve yaşam koşullarına uyum sağlamakta güçlük çektiği ve yeniden Avrupa'ya dönmek istediği öne sürüldü.



Arijan Ademi kimdir?
Arijan Ademi (d. 29 Mayıs 1991, Šibenik) BJ Guoan ve Kuzey Makedonya Milli Takımı adına mücadele eden profesyonel futbolcudur. Orta saha mevkisinde oynamaktadır. Futbola HNK Sibenik'te başladı. Buradaki performansıyla ülkenin en önemli kulüplerinden Dinamo Zagreb'in dikkatini çekti. Başkent ekibine imza attıktan sonra NK Lokomotiva'ya kiralandı. 2012-2013 sezonundan itibaren 11 yıl formasını giydiği kulübünde bir ikon haline geldi, efsane oldu. 359 maçta 41 gol atıp 30 asist yaptı. Güncel piyasa değeri 4 milyon eurodur.



Doping cezası
Arijan Ademi futbol kariyerinin en kötü olayını 2016'da yaşadı. Dinamo Zagreb'in Arsenal ile oynadığı ve 2-1 kazandığı karşılaşmanın ardından yapılan doping testinin pozitif olması nedeniyle Avrupa kupalarından 4 yıl men cezası aldı. Hırvat basınındaki haberlere göre sakatlık sonrasında aldığı stanozolol içeren ilaç nedeniyle doping testinin pozitif çıktığı belirtildi.

Milli takım tercihi
Deneyimli futbolcu Hırvatistan'ın yanı sıra Kuzey Makedonya pasportuna da sahip. Bu nedenle iki milli takımda da oynama fırsatı vardı. Alt yaş milli takımlarında Hırvatistan adına mücadele verse de en üst seviyede Kuzey Makedyonya'yı tercih etti. Daha önce geri çevirdiği Makedonlara bu kez olumlu yanıt verdi. O günden bu yana 28 karşılaşmaya çıkıp 4 gol attı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Son dakika haberi: Trabzonspor'da stoper harekatı devam ediyor! İşte listedekiler

Spor Haberleri