Al-Awwal Park Stadyumu (Kral Suud Üniversitesi) nerede? Stadın özellikleri nelerdir?

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak olan Süper Kupa mücadelesine Al-Awwal Park Stadyumu ev sahipliği yapacak. Stadın özellikleri de bir hayli merak konusu ve en çok aranan konu ise kapasitesi. Al-Awwal Park Stadyumu özellikleri haberimizde.

Süper Lig'de dün akşam oynadıkları derbide 0-0 berabere kalan Fenerbahçe ile Galatasaray 29 Aralık'ta bu kez Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecek. İki takım da Suudi Arabistan'dan zaferle dönerek milyonlarca taraftarını sevindirmek amacında. Zorlu mücadelenin oynanacağı stadyum da merak konusu ve hakkında araştırmalarda bulunularak bilgi sahibi olunmak isteniyor. İki ezeli rakibin kıran kırana mücadelesine Al-Awwal Park Stadyumu ev sahipliği yapacak. Peki, Al-Awwal Park Stadyumu (Kral Suud Üniversitesi) nerede? Stadın özellikleri nelerdir? Detaylar haberimizde yer almaktadır.

Al-Awwal Park Stadyumu (Kral Suud Üniversitesi) nerede?

Suudi Arabistan'ın başkenti olan Riyad'da bulunan Al-Awwal Park Stadyumu'nun adresi PJGC+RVM, King Saud University, Riyadh 12372'dir. Telefon numarası +966 11 467 0000'dır.

Al-Awwal Park Stadyumu (Kral Suud Üniversitesi) nerede? Stadın özellikleri nelerdir?

Al-Awwal Park Stadyumu (Kral Suud Üniversitesi) özellikleri nelerdir?

Hashem Contracting Company tarafından inşa edilen ve 2014 yılında tamamlanan Al-Awwal Park Stadyumu, daha önce Al Hilal'in maçlarına ev sahipliği yaptı. Şu anda ise Al Nassr iç saha karşılaşmalarını burada oynuyor. 57 milyon dolara mal olan statta Diago Armando Maradona anısına Boca Juniors ile Barcelona arasında maç da düzenlendi. Nisan 2023'te, Suudi Awwal Bank'ın önümüzdeki üç yıl için 15 milyon dolarlık bir sponsorluk anlaşması imzalamasının ardından stadyumun adı Al-Awwal Park olarak değiştirildi. Kapasitesi 25 bindir. Ayrıca birçok eğlence alanı da bulunmaktadır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Spor Bakanı Osman Aşkın Bak: Derbi kimseyi tatmin etmedi

Spor Haberleri