Adanaspor Teknik Direktörü Sol Bamba hayatını kaybetti! (Souleymane Bamba) Sol Bamba kimdir, nereli? İşte ölüm sebebi

Adanaspor Teknik Direktörü olarak bilinen Souleymane Bamba (Sol Bamba) hayatını kaybetti. Ünlü teknik isimden gelen üzen haber sonrası hayatı ve ölüm sebebi merak edildi. Peki Sol Bamba kimdir, neden öldü?
Adanaspor Teknik Direktörü olarak bilinen Sol Bamba hayatını kaybetti. Üzücü haber sonrası ünlü teknik ismin ölüm sebebi ve kim olduğu, hayatı merak edilmeye başlandı.

SOL BAMBA KİMDİR?

13 Ocak 1985 tarihinde Fransa'da doğan Souleymane Bamba, Fildişi Sahilli millî futbolcu ve teknik direktörü olarak bilinmektedir. Futbol hayatına 14 yaşında başlayan ve Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain'de oynayan başarılı isim, o dönemin teknik direktörü Vahid Halilhodžić tarafından 2004 senesinde A takıma getirilmiştir.
A takımda yalnızca 2 maçta forma giyebilmiştir. Bamba, Vahid Halilhodžić ile olaylı şekilde tartışmasının ardından Dunfermline Athletic takımına yollanmıştır.
Futbol kariyeri sonrasında 2023 senesinde teknik çalışma antrenörü olarak Cardiff City'de görev almaya başlamıştır. Bunun sonrasında ise Adanaspor'da teknik direktör olarak bulunmaya başlamıştır.

SOL BAMBA NEDEN ÖLDÜ?

Ünlü teknik ismin ölüm sebebi merak ediliyor. Sol Bamba'nın 2021 yılında lenf kanserine yakalandığı bilinmektedir. 2024 senesinde kanseri tamamen yendiği öğrenilirken, hastalığının kısa bir süre önce yeniden nüksettiği bilgisi bilinmekte.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Luan Peres çubuklu formaya veda etti

Spor Haberleri