Mühür bulaşırsa oy geçersiz sayılır mı? YSK kuralları 2023

Oy verme işlemi sırasında mühür oy verilen ittifak, parti ve adayın bulunduğu sütundan taşarsa oyun geçersiz sayılıp sayılmayacağı merak konusu oldu. Peki, oy mührü diğer adaya bulaşırsa oy geçersiz olur mu?

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Berrin Yeşiltepe - 14 Mayıs'ta yapılacak oylama öncesinde seçimin detayları oy kullanacak kişiler tarafından merak edilip araştırılıyor. Bu bilgilerden biri de "Sandık başka bir adaya denk gelirse oy geçersiz olur mu?"

Milletvekili Seçiminde

Mühür, oy verilen partinin sütunundan aynı ittifaktaki diğer partinin sütununa taşarsa oy ittifakın ortak oyuna yazılır. Ancak sütunda taşma yaşanan partilerin sütunlarına ikinci kez veya daha fazla mühür basılırsa oy ittifaka mı partiye mi verildiği anlaşılamadığı için geçersiz sayılacaktır.

Birlik sütununda basılan damga, birliğin yanındaki parti veya birlik sütununu aşarsa oy geçersiz sayılır. Mühür bir partinin veya bireysel adayın sütununu geçiyor ancak başka bir partinin, adayın veya sendikanın sütununa müdahale etmiyorsa oy geçerli, diğer sütunlarla çakışıyorsa geçersizdir.

Cumhurbaşkanı Seçiminde

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday sütunlarından mühürler sızabilir. Ancak taşma mührü başka bir adayın sütununa giderse oy geçersiz sayılır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Seçim 2023 Haberleri