İstanbul seçim bölgeleri 2023! İstanbul 1. bölge, 2. bölge, 3. bölge hangi ilçeleri kapsıyor?

14 Mayıs seçimlerinde İstanbul’un hangi bölgelerinin hangi ilçeleri kapsadığı merak konusu oluyor. İşte yanıtı…

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Necdet Oktay Apaydın - 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde büyükşehirlerin bazıları farklı bölgelere ayrılıyor. İlçelere göre ayrılan bölgelerde milletvekillerinin dağılımı da bu doğrultuda şekilleniyor. Bu şehirler arasında en merak edileni ise İstanbul oluyor. İstanbul seçim bölgeleri 2023 sorgulaması yapan vatandaşlar, kullanacakları oyların hangi bölgeden aday olacak milletvekilleri için oylamaya alınacağını merak ediyor. 

İstanbul 14 Mayıs seçimlerine 3 ayrı bölge ile katılıyor. 2023 İstanbul seçim bölgeleri, İstanbul 1., 2. ve 3. bölge olarak adlandırılıyor.

İstanbul 1. Bölge hangi ilçeleri kapsıyor?

İstanbul seçim bölgelerinden olan 1. bölge; İstanbul’un Anadolu Yakası’nı içine alıyor. Anadolu Yakası’nda konumlanan; Adalar, Ataşehir, Beykoz, Çekmeköy, Kadıköy, Kartal, Maltepe, Pendik, Sancaktepe, Sultanbeyli, Şile, Tuzla, Ümraniye ve Üsküdar ilçeleri, İstanbul 1. bölgeyi oluşturuyor.

İstanbul 2. Bölge neresi?

14 Mayıs’ta İstanbul 2. bölge olarak adlandırılan yerde oy kullanacak vatandaşlar da 2. bölgenin hangi ilçelerden oluştuğunu merak ediyor. İstanbul 2. bölgede; Bayrampaşa, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sarıyer, Sultangazi, Şişli ve Zeytinburnu ilçeleri yer alıyor.

İstanbul 3. bölgedeki ilçeler hangileri?

14 Mayıs seçimlerinde İstanbul’un son bölgesini oluşturan İstanbul 3. bölgede ise; Arnavutköy, Avcılar, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Başakşehir, Beylikdüzü, Büyükçekmece, Çatalca, Esenyurt, Güngören, Küçükçekmece ve Silivri ilçeleri bulunuyor.

Bulundukları bölgelerin İstanbul’un hangi seçim bölgesine ait olduğunu öğrenen vatandaşlar, oy kullanacakları sandıkların açıklanmasını bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Seçim 2023 Haberleri