2023 seçimlerinde oy kullanmama cezası kaç TL 2023?

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde oy kullanmamanın cezası ne kadar? Yanıtı haberimizde…

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

Ali Birerdinç - Türkiye 14 Mayıs 2023 seçimlerine hazırlanıyor. Hem genel seçimlerin hem de Cumhurbaşkanlığı seçiminin düzenleneceği 2023 seçimlerinde oy kullanmak istemeyen ya da özel bir durumundan ötürü oy kullanamayacak durumda olan vatandaşlar, bu durumun cezası olup olmadığını merak ediyor. ’Peki 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanmak zorunlu mu? Oy kullanmamanın cezası var mı? İşte 2023 seçimlerinde oy kullanmayan kişilere uygulanacak yaptırımlar…

Yüksek Seçim Kurulu (YSK)’nun uyguladığı yaptırımlara göre, oy kullanmayan kişilere cezai işlem uygulandığı biliniyor. Öte yandan bilindiği gibi, 18 yaşını dolduran her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının oy kullanması mecburi. Türkiye’de gerçekleştirilen seçimlerde oy kullanmayan vatandaşlara uygulanacak ceza ise YSK tarafından belirleniyor.

2023 oy kullanmama cezası ne kadar?

Henüz 14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek seçimlerde oy kullanmayan kişilere uygulanacak cezanın tutarı açıklanmadı. Ancak 2017 yılında düzenlenen referandum seçimlerinde ilgili ceza, 22 TL, 1 Kasım 2015 Pazar günü düzenlenen genel seçimlerde ise 22 TL olarak belirlenmişti.

Oy kullanmayanlara ceza nasıl gelir?

14 Mayıs 2023 seçimlerinde oy kullanmak istemeyen veya oy kullanamayacak durumda olduğu için seçimlere katılamayan vatandaşlara uygulanan ceza, tebligat yolu ile kişilere ulaştırılıyor. Ödeme bilgilerini de içeren ceza tebligatı ile en yakın PTT’den veya Maliye Bakanlığı’na bağlı ödeme noktalarından oy kullanmama cezaları ödenebiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Seçim 2023 Haberleri