14 Mayıs’ta hangi oylar geçersiz sayılacak?

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde, yurttaşlar hangi hallerde oyların geçersiz sayılacağını araştırıyor.

Yüksek Seçim Kurulu seçim yasaklarının kalktığını açıkladı. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği sonuçlarını gazetedamga.com.tr'den takip edebilirsiniz.

AA - 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinin gerçekleştirileceği 14 Mayıs 2023 Pazar gününe bir hafta kaldı. Seçimler öncesinde vatandaşlar, oyların geçersiz sayıldığı durumları da merak etmeye başladı. İşte 14 Mayıs’ta oyunuzun geçersiz sayılacağı durumlar…

Bu seçimde, cumhurbaşkanının yanı sıra yeni parlamento üyeleri de belirlenecek. Seçmenler, iki oy pusulasını tek zarfa koyarak seçimini yapacak.

Oy pusulalarında yırtık, işaret veya yazı olmamasına dikkat edilecek. "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında, pusulanın herhangi bir yerine imza atılması veya işaret konulması halinde oy geçersiz sayılacak. Oy pusulalarından başka, zarfa hiçbir şey konulmayacak, aksi halde kullanılan oy geçersiz olacak.

"EVET" ya da "TERCİH" mührü basılmayan, birden fazla ittifaka, aynı ittifakta yer almayan parti veya adaya mühür basılması halinde de oylar geçersiz sayılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Seçim 2023 Haberleri