Uzman isimden açıklama: Gerontologlara çok ihtiyaç var!

Gerontoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sibel Doğan, gerontologlara olan ihtiyacın daha da belirgin hale geldiğini söyledi. Doğan "Ülkemizin yaşlı nüfusunun artmasıyla birlikte, yaşlılık ve yaşlanma süreçlerine yönelik ihtiyaçlar da artmaktadır." dedi.

TAYLAN DAŞDÖĞEN- İstanbul Rumeli Üniversitesi, sağlık, bakım, sosyal hizmetler ve psikolojik destek gibi alanlardaki artan ihtiyaçları karşılamak amacıyla Gerontoloji Bölümü'nü açmaya hazırlanıyor. Gerontoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sibel Doğan, yeni açılacak bölüm hakkında açıklama yaptı.

“Ülkemizde TÜİK'in açıkladığı 2023 nüfus istatistiklerine göre, Türkiye'de yaşlı nüfusun toplam nüfus içindeki oranı yüzde 10.2'ye yükselmiştir. Bu oranın yüzde 10 ve üstü olduğu ülkeler çok yaşlı toplum olarak sınıflandırılır” diyen Doğan, “Ülke olarak, yaşlı toplumdan, çok yaşlı topluma geçiş yapmış olmamız; artan yaşlı nüfusun ihtiyaçları ve yaşlı bağımlılık oranları nedeniyle yaşlılık ve yaşlanma alanında çalışacak, yaşlılık dönemi problemlerine çözümler üretecek olan gerontologlara olan ihtiyacı daha da belirgin hale getirmiştir. Ülkemizin yaşlı nüfusunun artmasıyla birlikte, yaşlılık ve yaşlanma süreçlerine yönelik ihtiyaçlar da artmaktadır. Bölümümüz, bu ihtiyaçlara yönelik çözümler üretmek ve toplumsal farkındalığı artırmak için nitelikli gerontologlar yetiştirmeyi hedeflemektedir” ifadelerini kullandı.


İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

İmamoğlu'ndan "Kıbrıs" mesajı: Siyasi kutuplaşmalara malzeme edilmeyecek kadar hayati
Mete Gazoz, Paris'te sahneye çıkıyor! Mete Gazoz olimpiyat yarışları hangi gün, saat kaçta?
Edirne'de kavurucu sıcaklar ayçiçeği tarlalarını vurdu

Sağlık Haberleri